Sponsor Reklamlar

gencalevi ile söyleşi

..:: PirYolu.com ::.. Katagorisinde ve  Tanışma/Kaynaşma Bölümü Forumunda Bulunan  gencalevi ile söyleşi Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen Pir Mehmet
  • 1 gönderen Alevi

Seçenekler
Alt 19.10.11   #1
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54
Standart gencalevi ile söyleşi

Pir Mehmet: Merhaba sevgili gencalevi, nasılsın ve kendini kısaca tanıtırmısın
gencalevi: Teşekkür ederim Mehmet abim. Ben Ali 40 yaşındayım evli 11 yaşında bir kızım var Kayseriliyim Almanyada yaşıyorum. Aslen Malatya Akçadağ Kürecikliyim 38 dersim savaşından sonra kayseriye sürgün gönderilmiş dedelerimiz
Mehmet:Ne kadardır forumumuzdasın, nasıl buldun forumumuzu
gencalevi: Bu senenin başında üye oldum forumu da senin sayende buldum ağabey. Daha önce başka forumda tanışıyorduk sen buraya gelince bende senin bulunduğun yerde bulunmaktan gurur duyarım dedim ve burdayım
Pir Mehmet: Peki, neden alevi forumları
gencalevi: Bizler öğrendiğimiz alevi kültürünü sanal ortamlarda daha iyi bir şekilde gelecek nesillere aktarmak için bizleri en iyi şekilde sanal alemde temsil etmeye çalışan tabii ki alevi forumlarını tercih ettim
Pir Mehmet: bir alevi olarak Alevilik adına ne yaptın?
gencalevi: Bulunduğum bölgedeki alevi kültür dernekleriyle her zaman irtibat halinde oldum. Bu derneklere maddi ve manevi olarak yardımda bulundum ve bulunuyorum kendi ailem içinde de öğrendiklerimi kızıma öğretiyorum
Pir Mehmet: Dernekler demişken avrupada görev yapan alevi dernekleri hakkında düşüncelerin nelerdir, sence aleviliği yeterince iyi anlatabiliyor mu?
gencalevi: Maalesef buradaki bölünmeler Aleviliğe zarar veriyor öyle bir durum olmuş ki ama çok üzücü bir buradaki dernekler kanımca artik yeterli derece Aleviliği anlatmıyorlar. Alman kitaplarında Alevilik yer aldığı halde yeterince bir tanıtım yapmıyorlar ve anlatmıyor Aleviliği daha tanımayan ve ne olduğunu bilmeyen çoğunlukta... Dernekler artik maalesef birbirlerine yardım etmiyorlar aşırı derecede bir ayrım yapıyorlar en basiti bir etkinlik yapsa diğerleri hiçbir şekilde yardim ve katkıda bulunmuyorlar. Artik derneklerin hiçbir özelliği kalmadı
Pir Mehmet: Peki sana bir sünni ya da bir alman bize aleviliği anlat deseler ne dersin
gencalevi: Hz.Ali adaletinde ayrılmayan temelinde insan sevgisi olan her dine ve inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan dil, irk renk din farkı gözetmemeksizin eline beline diline sahip olma ilkelerine sart kosan seriatin bagnaz kurallarini bagli olmayan ve onu rededen laik demokrat esitcilik katilimci paylasimci kendi kendilerini yargilamalarini saglayandini bagimsiz bir irade ile ve batini özellikleri evrimlestiren akil yoluyla birlestiren tüm bunlari kirklar cemi le yürüten bir inanc sistemidir alevilik
Pir Mehmet:
türkiyedeki mahalle baskısı avrupada var mı, yok mu??? almanyada nazi anlayışı hala hissediliyor mu
gencalevi: Avrupada öyle bir baskı yok ama Türklerin yoğun olduğu bölgelerde bu baskı hissediliyor maalesef yani türkiyedeki gibi ayrım burada da devam ediyor
Almanlar ikinci dünya savaşında sabıkalı oldukları için o dönem gibi olmasa da bugün halen bir Nazi anlayışı var
Pir Mehmet: Piryolu forum denildiğinde aklına ne geliyor
gencalevi: Aleviliği en şekilde sanal ortamda temsil eden bir forum
Tüm üyeler ve yöneticiler bildiklerini herkesle en iyi sekilde paylaşması cok güzel bir forum haline getirdi bu ara cihanın emekleri için teşekkür etmek gereği duydum
Pir Mehmet: seni tanımlayan üç kelime nedir???
gencalevi: hırslı inatçı ve zeki
Pir Mehmet: Alevilerin şuan ki gördüğüm durumu nedir ve gelecekte ne gibi bir yerde görüyorsun
gencalevi: Şu an gördüğüm bir durum beni üzüyor Kürt Aleviliği inkar edilmesi ama şu an bile halen bunun devam edilmesi üzüntülü ve endişe verici bir durum olarak görüyorum gelecek aleviler bir cati altında hiç bir çıkar gözetmemeksizin birleşmediği sürece hiçbir şekilde söz sahibi olamazlar bu birleşmenin de çok zor olduğunu görüyorum
Pir Mehmet: Alevi sorunlarının çözümünde ocakzadeleri nerede görüyorsun
gencalevi: Dedeler daha önceleri etkiliydi bu etki zamanla zayıflamıştır buda Türkiye’deki sosyal ekonomik dönüşüme bağlı olarak zayıflamıştır dedeler zamanla özelliğini kaybetmişti ama simdi günümüz tekrar Aleviliğin tekrar yükselmesinde dedeler büyük rol oynuyor ocakzadelerin sorunların çözümünde en büyük sorumluluğu taşıyorlar. Dedeler belli ailelerden gelen kişilerdir. Alevi erkânını bilen eline diline beline bağlı ocak zadeler devletle aleviler arasında büyük bir köprü rolü oynuyorlar
Pir Mehmet: Alevilerin siyasetteki durumu nedir
gencalevi: Biraz eskilere gidersek olursak ilk kurulan birlik partisi devlet tarafından emekli generallere kurdurulmuş bir düzen partisiydi maksat sola giden alevi oylarını bölmekti basarili olamadılar ve ta ki Veziroğlu’nun kurduğu barış partisine kadar aleviler siyasette hiçbir şekilde etki rol alamadılar tabiî ki barış partisine de sahip çıkılmadı ve oda kapandı. Aleviliğe ihanet eden bir kaç siyasetçi alevi, alevi düşmanlığı yapan partilerde milletvekilliği yapıyorlar tek çözüm parti mi hayır tek çözüm çatı oluşumuna destek vermektir. Şu an Alevilerin oyları değişik partilere dağılmaktadır büyük pastayı CHP alıyor ama CHP’ ye de oy vermek çözüm bence hayır alevi katliamlarına bakin. Sivas Maraş Çorum gazi olayları vs... hemen hepsi solcu olarak geçinen düzen partisi olan CHP veya devamı olan SHP zamanında olmuştur. Şu an aleviler siyaset pek önemli bir rol almış değil dağınıklık halen devam ediyor. Tek çözüm yeni kurulacak bir çatı oluşumuna destek vermektir
Pir Mehmet: Alevilerin söylediklerinden daha büyük bir sorunu var mı, bu sorunlar neden oluyor ve alevi gençliği burada nasıl bir rol oynuyor
gencalevi: Sorun birleşim olmaması ve yeterince Aleviliğin tanıtılmaması Alevi gençliği benim gözlemlediğim kadar bunu yurtdışı için söylüyorum yozlaşmaktadır bunda da ailelerin büyük suçu var. Günümüzde artik insanlar geçim derdine düştüğü için sosyal ekonomik olarak zayıfladıkları için kendi kültürlerini gelecek nesillere taşımıyorlar.
Pir Mehmet: Zevklerin, hobilerin nelerdir
gencalevi: Gezmeyi ve alışverişi çok severim maalesef hızlı araba sürmeyi severim. Hele futbol oynamaya bayılırım bir Beşiktaş taraftarıyım. Eski paralar ve pul koleksiyonum var
Pir Mehmet: Alevilik deyince aklına kim geliyor?
gencalevi: Hacı Bektaş-ı Veli- pir sultan - aşık mahsuni şerif
Pir Mehmet: Seni bir zaman makinesine koysak kiminle tanışmak isterdin, neden
gencalevi: Pir sultan- che - deniz gezmiş ve nazım hikmet
Pir Mehmet: Teşekkürler sevgili gencalevi can, seninle sohbet etmek benim için büyük bir zevkti. Hızır yardımcın olsun
gencalevi: Ben teşekkür ederim ağabey
Sponsor Reklamlar

Deniz ve gencalevi bunu beğendiler.
İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 19.10.11   #2
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54
Standart Cevap: gencalevi ile söyleşi

gencalevi cana sorusu olanlar sorabilir. Saygılar...
Sponsor Reklamlar

İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 19.10.11   #3
Alevi
Alevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıbrısl�
Kurucu
Nereden: Schweiz(isvicre)
Rep Puani : 199
Standart Cevap: gencalevi ile söyleşi

Guzel bir soylesi olmus elinize saglik ali abinin dusunceleri kimligi ve kisiligi hakkinda daha detayli bilgiye sahip olmus olduk..
Sponsor Reklamlar

gencalevi bunu beğendi.
Alevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...