22.01.13
|
|
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Hiçlik
Rep Puani : 46
|
Cevap: Anı defteri...
Dün akşam işten eve yaşadığım kötü bir olayı; daha yeni toparlanıp sakince anlatmaya çalışacağım.
İstanbul'da merkezi bir yerde oturmakla beraber çalıştığım ticaret merkezi tamamen Akp, Saadet ve bunun gibi partilerinin koyunları yandaşlarının yerinde ne yazık ki. Bir saat kadar minibüs yolculuğum sürüyor..
Minibüse bindim, bayat balık gibi camdan yorgun yorgun bakarken, yapılacak işleri düşünüyordum.
Derken arkada iki yezit başladı konuşmaya(tabi konuşmanın öncesini bilmiyorum ama derin olduğu kesin)
-Ya işte böyle, bu kafirler Allah'ı inkar eder. Onlar cehennemde yanacak, zaten bu dünyada da yakıyoruz ya. Biz sünnetvelcemaat alayını da kuruturuz Allah yardımıyla da, adamlar türüyor mu sürekli bitiremedik gitti.
Tabiki neden bahsettiklerini anladım. Aileme sözümü tutacağım diye susuyordum ama kemirdiğim dudaklarım kanamıştı bile. İki cümleden....
Birden Yaa Düzgin Baw diye bağırdım herkes bana baktı. Kısa bir sessizlik oldu. Öteki on dakika sonra başladı:
-Bu Alevilerin ne yaptığı yenir ne sözü dinlenir. Allah muhafaza çoluğumuzu çocuğumuzu kafir ederler...
Artık dayanamadım, yanımdaki yaşlı amcayı biraz ezerek bir elimde kitap birinde çanta: Xizir sizin kökünüzü kazısın. Kimsiniz nesiniz ne konuşuyorsunuz. Başınıza sarık sarmayla adam mı oldunuz? Bu fikirlerinizle sözlerinizle sizin yolunuz ancak b...yolu olur diyerek bağrınmaya başladım, ya bu arabadan inin ya da utanmayacaksanız beni dinlemeye devam edin dedim.
Minibüs kenara çekildi, indiler evet...Bayılacağımız sandığım an az önce biraz ezdiğim yaşlı amca elimi tuttu, gözlerinden yaş geliyordu. "Ah ben biraz genç olsaydım kızım, seni böyle uğraştırmazdım. Siz hep böyle olun, bu yobazları yerle bir edin.."dedi.
Sinir bozukluğundan ağlaya ağlaya eve gidip bir de evdekilere anlatmak zorunda kaldım.
Yazarken hala o anı yaşıyorum. Dediğim gibi, Xizir köklerini kazıya tüm yezitlerin.
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|