Nüfüs cüzdanını arkasında islam yazan yere islam/alevi veya alevi yazılmalımıdır?
Alevi'lik Ana Forum Katagorisinde ve Anketler Forumunda Bulunan Nüfüs cüzdanını arkasında islam yazan yere islam/alevi veya alevi yazılmalımıdır? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Sözde degil, özde laiklik istiyor isek, din hanesinin derhal kaldirilmasi gerekir!
Zaten saygideger Sinan ISIK canin AiHM den aldirdigi kararda bu yöndedir!
Devlet bu karara uymakla mükelleftir!
Yasasin tam BAGIMSIZ Alevilik!...
Cevap: Nüfüs cüzdanını arkasında islam yazan yere islam/alevi veya alevi yazılmalımıd
Sözde degil, özde laiklik istiyor isek, din hanesinin derhal kaldirilmasi gerekir!
Zaten saygideger Sinan ISIK canin AiHM den aldirdigi kararda bu yöndedir!
Devlet bu karara uymakla mükelleftir!
Cevap: Nüfüs cüzdanını arkasında islam yazan yere islam/alevi veya alevi yazılmalımıd
Birlik deryasında kimlik bilgileri önemsiz kalsa da, aidiyetlikle ilgili bir duruş sergilenmesi gerektiğine inanıyorum..
Alevilerin islam ile bağlantısı olanı var, olmayanı var..
Benim fikrim ikisi de yazılmamalı..
BU sayfanin hepsini okumadim ama okudugum bana yetti biz canlara hic yakismayan bir davranis, biz böyle olamayiz !!!
Alıntı:
Nüfüs cüzdanını arkasında islam yazan yere islam/alevi veya alevi yazılmalımıd
Benim fikrim sorulursa laik cumhuriyet devleti istedigim icin, hic yazilmasin ama neticede yazilsa ne olacak yazilmasa ne olacak insanlarin beyni degismedikce ?
Alevi islam degilde nedir can biri ciksin aciklasin bunu bana, rica ediyorum ??????
Aleviligi Islam disinda tutmakla ne yapmaya calisyorsunuz onuda anlamis degilim??
Sizler veya aileden yakinlariniz dine inancinizdan hic cem evine ibadete gitmedinizmi ?
alniniz hic secdeye gelmedimi ?
Sizler hic muharrem matem yasini tutmadinizmi ?
Bizler vefat edince Islam geregi kuran okunarak cenazemiz kalkmiyormu ??
bizlerde vefat eden canin yakinlari. ailesi yedisini , kirkini,...... kuran okutarak dualarimizi yapmiyormuyuz . (Sünnilerde Mevlüt )
Allah rizasi icin bizler kurban kesmiyormuyuz ???
Bizler dört kitaba inanmiyormuyuz (72 millet´e ayni gözle bakariz, incilsekde incitmeyiz ,bizim kabemiz insandir Hz Ali )demiyormuyuz ?
Sizler Islam oldugunuz icin sünnet olmadinizmi (baylar)........?
dahada cok sayarim ama bu kadarini aciklayin yeter !!
Alevilik Islamin icinde bir inancdir, bir felsefedir madem siz bunu kabulenmiyorsunuz.Ben, Biz atais´tiz diyorsunuz o zaman HZ Ali´ye olan sevginiz nedir ?
Islam´i Peygamberimiz Hz Muhammeden geldigine göre Hz Ali ilk müslüman olansa nasil buna Alevi olarak karsi cikariz ?
Nasil bir Alevi sitesinde yer alirsiniz, bu biraz söylediklerinizle carpismiyormu ??
Acikcasi canlar yazilari hayretle ve sokla okudum sizler elestirmemisniz , fikir alisverisi yapmamisiniz adeta bir karsilikli hakaret etmisiniz vede dalga gecmisiniz tabiki sözüm herkese degil sirf okudugum yazilardaki birkac canlara.
Islam ne demektir ?
Alıntı:
İslam sözcüğünün Türkçe anlamı "Allah'a ve onun buyruklarına kayıtsız şartsız inanan" demektir
Alevi demek, Dinsizmiiiii demek ?
Benim ehlibeyte inanmam, sevmem, kerbela sehitlerine ve müslümün cocuklarinin (mazlum Paklar) matem yasini tutmam,cem evine ibadete gitmem...
Sizin gözünüzde ben gericimiyim?
Ben özümüz olan aleviligi yanlismi yorumluyorum, uyguluyorum ???
Sponsor Reklamlar
Konu 44Arguvan tarafından (15.06.11 Saat 11:52 ) değiştirilmiştir.
Alıntı:
Alevilikte; kayıtsız, şartsız koşulu olamaz..
Çünkü tarikat meclislerinde en sorgulayanı bektâşi pirleridir..
Pek Nura Kardesim bu nedir???
Alıntı:
Alıntı:
alevilik tanımı içerisinde 4 Kapi 4 Makam vardır. 4 kapı, şeriat, tarikat, marifet, hakikat. Şeriat kapısını yapan ve tarikat kapısı için bilgili bir dedeye bağlanan kişi alevi olmak için en az şartları yerine getirmiş olur. Tarikat kapısı için Makalat ve diğer Hacı Bektaş hazretlerinin kitaplarını, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi pir’lerin nefeslerini tavsiye ederiz.
Alıntı:
alevilik İslâm ve felsefe arasındaki en büyük fark, kaynakları itibariyle birbirinden ayrılıyor olmaları. İslâm’ın kaynağı vahiy yani Kur’an. Felsefe ise felsefecilerin aklından doğuyor. Biri Allah tarafından vazedilirken, öteki tamamen insanların kafa yapısının ürünü; dolayısıyla İslâm doğru anlaşılırsa insanı dünya ve âhiret saadetine götürürken, ötekinde ise Kur’an’a yabanîlik derecesinde tehlike olduğundan, zarar ihtimali yüksektir. İslâm, hiçbir ilme[...]
Alıntı:
4 Kapi 4 Makam “Kainata sığmadım, mümin kulumun kalbine sığdım” hadisi ne demektir? Oysa Cenab-ı Hak mekandan münezehdir. “Ben Yere göğe sığmadım, mümin kulumun kalbine sığdım” kudsi hadisi Kur’anın bir sırrıdır. kısaca, bildiğimiz kadarıyla açıklayalım. Kalp Yanlız ALLAH’a yönelik olmalıdır, O’nu sevmelidir. O kalbe başka sevgiler girmemelidir, yoksa elektronik cihazların bozulması gibi bozulur. Yani kalp bu cihetle Nazargah-ı ilahidir
Alevilik anadolu türkmenlerinin islama bakıs bicimidir.
Alevilik islam karsıdı degil bilakis icindedi.
Alevilik insan endekli inanc sistemidir, bir felsefedir
Yaradılanı yaradandan dolayı sevmektir
Canlar cahiligime bagislayin yukardaki yaziyi anlamamisim
Bana anlatin can , ikna olayim belki bizim inancimizda zorlama mecburu yok ama bu demek degildirki biz islamin özüne inanmiyoruz , bizim allahimiz yok?
Dört Kapi Kirk Makam seklindeki Kamil (olgun) insan olma ilkelerini Hünkar Haci Bektas Veli’nin tespit ettigine inanilir.Haci Bektas "Kul Tanri’ya kirk makamda erer, ulasir, dost olur." buyurmuslardir. Bu ilkeler asama asama insani olgunluga ulastirir. Bir baska yoruma göre ise seriat anadan dogmak, tarikat ikrar vermek, marifet nefsini bilmek, hakikat Hakki özünde bulmak yollaridir.
Dört Kapı şunlardır:
1.Seriat
2.Tarikat
3.Marifet
4.Hakikat
Her kapının on makamı vardır.
Seriat kapısının makamları:
1. Iman etmek,
2. Ilim ögrenmek,
3. Ibadet etmek,
4. Haramdan uzaklasmak,
5. Ailesine faydali olmak,
6. Cevreye zarar vermemek,
7. Peygamberin emirlerine uymak,
8. Sefkatli olmak,
9. Temiz olmak ve
10.Yaramaz islerden sakinmak.
Tarikat kapisinin makamlari
1. Tövbe etmek,
2. Mürsidin ögütlerine uymak,
3. Temiz giyinmek,
4. Iyilik yolunda savasmak,
5. Hizmet etmeyi sevmek,
6. Haksizliktan korkmak,
7. Ümitsizlige düsmemek,
8. Ibret almak,
9. Nimet dagitmak ve
10.Özünü fakir görmek
Marifet kapisinin makamlari
1. Edepli olmak,
2. Bencillik, kin ve garezden uzak olmak,
3. Perhizkarlik,
4. Sabir ve kanaat,
5. Haya,
6. Cömertlik,
7. Ilim,
8. Hosgörü,
9. Özünü bilmek ve
10.Ariflik.
Hakikat kapisinin makamlari
1. Alcakgönüllü olmak,
2. Kimsenin ayibini görmemek,
3. Yapabilecegin hicbir iyiligi esirgememek,
4. Allah’in her yarattigini sevmek,
5. Tüm insanlari bir görmek,
6. Birlige yönelmek ve yöneltmek,
7. Gercegi gizlememek,
8. Manayi bilmek,
9. Tanrisal sirri ögrenmek ve
10.Tanrisal varliga ulasmak
Bu kadarini okuyalim . bilelim degilmi Canlar!
Bir yanlis anlasilma olmasin diye sunuda söylemek isterim Beni bagislayin ben cahilim demeklede düsüncelerimde, bildiklerimden süpe duyudugumdan degildir, aksini söyleyin, ispatlayin inanayim "size" amaclidir
Benden bu Kadar canlar
Sizlere Hak Muhammed Ali Yardımcınız Hızır Yoldasınız Olsun derim ve bu konuyu ben tarafimdan burada kapatiyorum
Sponsor Reklamlar
Konu 44Arguvan tarafından (15.06.11 Saat 15:52 ) değiştirilmiştir.
44 Arguvan Can a katılıyorum. Türkmenlerin öncelikle benimsediği Hz.Ali yoldaşlığı ve devamında gelen İslamı tanıma bizim ne olduğumu gösteriyor. Hz. ALi yolundayız deyipte biz müslüman değiliz İslamı seçmedik dersek zaten Ateist oluruz. Hz.Ali aşkına oruçlar tutan Semah dönen Ehlibeyt adına yas tutan Dualar eden zekat veren bir toplum İslamı nasıl reddedecek.
Geçmişimizi biliyoruz Anadolu Türkmenleriyiz. Horasan göçmeniyiz. Şamanız ve İslama Geçiş Dönemi Hz.Ali ile olmuş biz kavim olarak Tam olarak neyiz biz.... ?