Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen ile Röportaj

..:: PirYolu.com ::.. Katagorisinde ve  Tanışma/Kaynaşma Bölümü Forumunda Bulunan  Asi_Kardelen ile Röportaj Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

Seçenekler
Alt 20.05.11   #1
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54
Standart Asi_Kardelen ile Röportaj

Pir Mehmet: Merhaba can.
Asi_Kardelen: Merhaba.
Pir Mehmet: Kendini kısaca tanıtırmısın
Asi_Kardelen: Ben tokatlıyım İstanbul’da yasıyorum 41 yaşındayım adım Güldane
Pir Mehmet: Ne kadardır forumumuzdasın, nasıl geldin ve forumumuzu nasıl buluyorsun, görüş ve önerilerin nelerdir
Forumu tesadüfen bulmuştum
Asi_Kardelen: Forum güzel gidiyor. İlk geldiğimle şimdiki forumun arasında bayağı gelişmeler oldu. Bundan da çok memnun oluyorum
Pir Mehmet: Bir Alevi olarak Alevilik adına neler yaptın?
Asi_Kardelen: Alevi olarak öncelikle kendi çocuklarımı bir alevi gibi yetiştirdim. Çocuklarım kendi Alevilik yolumuzu biliyor bende bundan çok mutlu oluyorum. Bazı insanlar Aleviliği bir öcü gibi görüyorlar. O insanlara Aleviliğin nasıl bir şey olduğunu anlatıyorum. Hatta komsularım benim alevi olduğumu duyunca çok şaşırmışlardı.
Pir Mehmet: Sence ülkemizin en büyük sorunu nedir?
Asi_Kardelen: İşsizlik
Pir Mehmet: Neden açıklarmısın?
Asi_Kardelen: Her şey pahalı
Pir Mehmet: PirYolu Forum denildiğinde aklına hangi kelimeler geliyor
Asi_Kardelen: Alevilik geliyor, Piryolu yolumuzu anlatan pir yolu… Sağ olsun piryolunda üye olan canlar güzel paylaşımlar yapıyorlar. Okuyorum gençlerimizin güzel paylaşımını okudukça gençlerimizle gurur duyuyorum
Pir Mehmet: Seni tanımlayan üç kelime nedir
Asi_ Kardelen: Ben aleviyim dede kızıyım. Bana deseler ki öbür yaşamında hangi dinden olmak istersin deseler yine alevi olmayı seçerim.
Pir Mehmet: Çok güzel, hangi ocaktansın
Asi Kardelen: Hacıbektaş a bağlıyız
Pir Mehmet: Peki dedelik geleneğinin şu anki durumu nasıl
Asi_Kardelen: Şuanki durumu bence iyi degil, önceleri bundan daha güzeldi. Yine de ben kendi adıma çok mutluyum. Benim 26 yasında yeğenim var genç yasında cemi yürütüyor. Onunla gurur duyuyorum
Pir Mehmet: Alevilik denince aklına kim gelir
Asi_Kardelen: HZ. Ali geliyor ehlibeyt geliyor
Pir Mehmet: Kitap ve müzik gibi zevklerin nelerdir? Kısaca anlatır mısın?
Asi_Kardelen: Kitap önceleri ben babamın kitabı vardı onları okurdum. Adı Kumriye idi. Ehlibeytin neler yaşadığı yazardı. Bir de Deyişler dinlerim. İmam Cafer buyruğu okumuştum
Pir Mehmet: Son zamanlarda aleviler arasında ayrılıklar oluşmaya başladı, bunu neye bağlıyorsun
Asi_Kardelen: Dedelere bağlıyorum. Dedelerimiz biri başka türlü biri başka türlü anlatıyorlar. Hangine inanacaklarını şaşıyorlar. Dedelerimiz hepsi bir araya gelseler bir ortak nokta bulsalar hepsini konuştuğu bir olsa… Alevilikte ayrılık olmaz. Mesela örnek anne baba ne derse çocuk onu uygulamaya çalışıyor. Dede de ne derse talip onun peşinden gidiyor
Pir Mehmet: Nasıl çözülebilir peki bu tür sorunlar?
Asi_Kardelen: Sözü geçen dedelerimiz bir araya gelsinler, çözüm bulunur. Nerde yanlış yaptıklarını konuşarak bir birlerinden fikir alarak bir çözüm bulacaklarından eminim
Pir Mehmet: Peki, son sorum: gelecekte Alevileri ve Türkiye’yi nasıl bir yer bekliyor
Asi_Kardelen: Seçimde AKP kazanırsa Türkiye’nin geleceğini hiç parlak göremiyorum
Bu benim kendi düşüncem… Alevilerin geleceğinde parlak göremiyorum. AKP kazanınca olay bitmiştir. Secim zamanı gelince Tayyip alevi kardeşlerimiz demeye başlıyor. Secim bitsin o zaman aleviler görecekler. Bu secimde aleviler iyice düşünmeliler bir olmalıyız. AKP ye bu fırsatı vermemek için… Tek yürek olmalıyız. Türkiye’ye ne zorluklarla alındı her bir karış toprağında atalarımızın kanı var. Bu toprakları satıyor, şimdiki başbakan
Pir Mehmet: Xızır yoldaşın olsun, kendine iyi bak, seninle sohbet eylemek büyük bir zevk
Asi_Kardelen: Teşekkürler
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen, "-dost-", ayvaz58 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Konu Pir Mehmet tarafından (20.05.11 Saat 19:23 ) değiştirilmiştir.
Pir Mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 20.05.11   #2
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu
Standart Cevap: Asi_Kardelen ile Röportaj

Asi_Kardelen cana sorusu olanlar sorsunlar.
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen ve aSi_YaReN bunu beğendiler.
Alt 20.05.11   #3
Alevi
Alevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıbrısl�
Kurucu
Nereden: Schweiz(isvicre)
Rep Puani : 199

Cihan Bu Roportaji cok begendi Guldane ablayi biraz daha tanimis olduk bu vesile ile bence bu roportaj uygulamasi siteye cok seyler kazandiracak...

Sitemizde ornek insanlardan birisin abla bu sitenin demirbaslarindansin sitedeki emeklerin icin kendi adima tesekur ederim..
Sponsor Reklamlar

Alevi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 20.05.11   #4
Pir Mehmet
Co-Admin
Kurucu

Kıbrıslı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cihan Bu Roportaji cok begendi Guldane ablayi biraz daha tanimis olduk bu vesile ile bence bu roportaj uygulamasi siteye cok seyler kazandiracak...

Sitemizde ornek insanlardan birisin abla bu sitenin demirbaslarindansin sitedeki emeklerin icin kendi adima tesekur ederim..

Bu arada bu uygulamanın fikir babası Kıbrıslı yani sana çok teşekkür ederiz. Güzel bir uygulama...
Sponsor Reklamlar

Alevi, Asi_Kardelen, "-dost-" ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
Alt 20.05.11   #5
Asi_Kardelen
Asi_Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: tokat
Rep Puani : 10

Kıbrıslı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ben teskür ederim bana bu fırsatı verdiğiniz icin elimden geldiği kadarıyla herzaman piryoluna desteğimi vermeye hazırım memuniyetle
Sponsor Reklamlar

Alevi, "-dost-", Pir Mehmet ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

birgün büyük bir derdin olursa
allah a dönüp benim büyük bir
derdim var deme ... derdine
dönüp benim büyük allahım var de
Asi_Kardelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.05.11   #6
ayvaz58
ayvaz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üye
Nereden: İstanbul

güzel reportaj yapanında yapılanında emeğine sağlık
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen bunu beğendi.

Koyun beni hak aşkına yanayım
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
ayvaz58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.05.11   #7
"-dost-"
"-dost-" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Mersin
Rep Puani : 22

Mermaba.En çok sevdiğin yaşanacak yer ve çevre konusunda neler düşünüyorsun?Saygılarımla.
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen ve aSi_YaReN bunu beğendiler.
"-dost-" isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.05.11   #8
Asi_Kardelen
Asi_Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: tokat

"-dost-" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mermaba.En çok sevdiğin yaşanacak yer ve çevre konusunda neler düşünüyorsun?Saygılarımla.

köyümde yasamayı isterim bana göre bizim ülkemizde güzel yaşanacak yerler var ama kıymetini bilemiyoruz

çevre konusuna gelince çevreyi bizler kirletiyoruz kimse ben çevreye çöp atmadım diyemez BU bizim milletimizin ilgisini pek fazla çekmiyor ama çok önemli bir konu Bunu başarmak için topluluk gerekir bilinçlilik gerekir Çevreyi ormanları ve ortak kullanılan alanları temiz tutmak kirletmemek görüntü ve ses kirliliğine meydan vermemek hepimizin görevdir bizlere düşen görevlerimizi yaparsak bizler icin yasam dahada güzel olur kendi çocuklarımız örnek oluruz
Sponsor Reklamlar

"-dost-" ve aSi_YaReN bunu beğendiler.

birgün büyük bir derdin olursa
allah a dönüp benim büyük bir
derdim var deme ... derdine
dönüp benim büyük allahım var de
Asi_Kardelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.05.11   #9
aSi_YaReN
aSi_YaReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Gönülden...

Bu çok güzel bir düşünce olmus..daha aktif ve foruma renk getirecegi çok açık.

emegi geçene teşekkürler..

Güldane abla bana sözunu tutucakmısın benim sorumda bu olsun
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen ve "-dost-" bunu beğendiler.

Kiminin ruhu, kiminin beyni ve bir çoğunun bir kalbi yok..

Dediler ki; "yaşından çok daha olgunsun."

Evet, dedim.
Çünkü hep büyüklük bende kaldı.

aSi_YaReN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 21.05.11   #10
ayvaz58
ayvaz58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üye
Nereden: İstanbul

madem öyle bir kaç soruda ben sorayım o zaman ,

1- Kültürümüzdeki yozlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz,gençlerin ve ailelerin bu konudaki etkileri nelerdir

2-Cemevlerinde her Perşembe sadece 20 kişiyle yapılan cemler için fikirleriniz düşüncelerinizi alabilir miyiz

3-Köyden Kente Göçüşlerde Aleviliğin gördüğü olumlu ve olumsuz etkiler nelerdir

4-Alevileri mecliste başkanı alevi olan CHP mi Yoksa alevi milletvekili fazla olan BDP mi yoksa bağımsız Turgut Öker mi daha iyi temsil edecek ,

Umarım sıkılmadınız sorulardan, cevap vermek istemediğiniz soru varsa tabiki es geçebilirsiniz,şimdiden teşekkürler
Sponsor Reklamlar

Asi_Kardelen ve "-dost-" bunu beğendiler.

Koyun beni hak aşkına yanayım
DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN
ayvaz58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...