20.05.11
|
|
Co-Admin
Kurucu
Nereden: Şiran
Rep Puani : 54
|
Asi_Kardelen ile Röportaj
Pir Mehmet: Merhaba can.
Asi_Kardelen: Merhaba.
Pir Mehmet: Kendini kısaca tanıtırmısın
Asi_Kardelen: Ben tokatlıyım İstanbul’da yasıyorum 41 yaşındayım adım Güldane
Pir Mehmet: Ne kadardır forumumuzdasın, nasıl geldin ve forumumuzu nasıl buluyorsun, görüş ve önerilerin nelerdir
Forumu tesadüfen bulmuştum
Asi_Kardelen: Forum güzel gidiyor. İlk geldiğimle şimdiki forumun arasında bayağı gelişmeler oldu. Bundan da çok memnun oluyorum
Pir Mehmet: Bir Alevi olarak Alevilik adına neler yaptın?
Asi_Kardelen: Alevi olarak öncelikle kendi çocuklarımı bir alevi gibi yetiştirdim. Çocuklarım kendi Alevilik yolumuzu biliyor bende bundan çok mutlu oluyorum. Bazı insanlar Aleviliği bir öcü gibi görüyorlar. O insanlara Aleviliğin nasıl bir şey olduğunu anlatıyorum. Hatta komsularım benim alevi olduğumu duyunca çok şaşırmışlardı.
Pir Mehmet: Sence ülkemizin en büyük sorunu nedir?
Asi_Kardelen: İşsizlik
Pir Mehmet: Neden açıklarmısın?
Asi_Kardelen: Her şey pahalı
Pir Mehmet: PirYolu Forum denildiğinde aklına hangi kelimeler geliyor
Asi_Kardelen: Alevilik geliyor, Piryolu yolumuzu anlatan pir yolu… Sağ olsun piryolunda üye olan canlar güzel paylaşımlar yapıyorlar. Okuyorum gençlerimizin güzel paylaşımını okudukça gençlerimizle gurur duyuyorum
Pir Mehmet: Seni tanımlayan üç kelime nedir
Asi_ Kardelen: Ben aleviyim dede kızıyım. Bana deseler ki öbür yaşamında hangi dinden olmak istersin deseler yine alevi olmayı seçerim.
Pir Mehmet: Çok güzel, hangi ocaktansın
Asi Kardelen: Hacıbektaş a bağlıyız
Pir Mehmet: Peki dedelik geleneğinin şu anki durumu nasıl
Asi_Kardelen: Şuanki durumu bence iyi degil, önceleri bundan daha güzeldi. Yine de ben kendi adıma çok mutluyum. Benim 26 yasında yeğenim var genç yasında cemi yürütüyor. Onunla gurur duyuyorum
Pir Mehmet: Alevilik denince aklına kim gelir
Asi_Kardelen: HZ. Ali geliyor ehlibeyt geliyor
Pir Mehmet: Kitap ve müzik gibi zevklerin nelerdir? Kısaca anlatır mısın?
Asi_Kardelen: Kitap önceleri ben babamın kitabı vardı onları okurdum. Adı Kumriye idi. Ehlibeytin neler yaşadığı yazardı. Bir de Deyişler dinlerim. İmam Cafer buyruğu okumuştum
Pir Mehmet: Son zamanlarda aleviler arasında ayrılıklar oluşmaya başladı, bunu neye bağlıyorsun
Asi_Kardelen: Dedelere bağlıyorum. Dedelerimiz biri başka türlü biri başka türlü anlatıyorlar. Hangine inanacaklarını şaşıyorlar. Dedelerimiz hepsi bir araya gelseler bir ortak nokta bulsalar hepsini konuştuğu bir olsa… Alevilikte ayrılık olmaz. Mesela örnek anne baba ne derse çocuk onu uygulamaya çalışıyor. Dede de ne derse talip onun peşinden gidiyor
Pir Mehmet: Nasıl çözülebilir peki bu tür sorunlar?
Asi_Kardelen: Sözü geçen dedelerimiz bir araya gelsinler, çözüm bulunur. Nerde yanlış yaptıklarını konuşarak bir birlerinden fikir alarak bir çözüm bulacaklarından eminim
Pir Mehmet: Peki, son sorum: gelecekte Alevileri ve Türkiye’yi nasıl bir yer bekliyor
Asi_Kardelen: Seçimde AKP kazanırsa Türkiye’nin geleceğini hiç parlak göremiyorum
Bu benim kendi düşüncem… Alevilerin geleceğinde parlak göremiyorum. AKP kazanınca olay bitmiştir. Secim zamanı gelince Tayyip alevi kardeşlerimiz demeye başlıyor. Secim bitsin o zaman aleviler görecekler. Bu secimde aleviler iyice düşünmeliler bir olmalıyız. AKP ye bu fırsatı vermemek için… Tek yürek olmalıyız. Türkiye’ye ne zorluklarla alındı her bir karış toprağında atalarımızın kanı var. Bu toprakları satıyor, şimdiki başbakan
Pir Mehmet: Xızır yoldaşın olsun, kendine iyi bak, seninle sohbet eylemek büyük bir zevk
Asi_Kardelen: Teşekkürler
|
Sponsor Reklamlar
|
Konu Pir Mehmet tarafından (20.05.11 Saat 19:23 ) değiştirilmiştir.
|
|
Alinti
|