Sponsor Reklamlar

18 Yıldır Süren Madımak Davası Yine Ertelendi

Alevi'lik Tarihinde Üzücü Olaylar Katagorisinde ve  Sivas Şehitleri Forumunda Bulunan  18 Yıldır Süren Madımak Davası Yine Ertelendi Konusunu Görüntülemektesiniz.=>...

Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni
  • 3 gönderen DevrimChe
  • 3 gönderen KaraqüL58
  • 2 gönderen DevrimChe
  • 4 gönderen GüvençA_T

Seçenekler
Alt 26.10.10   #1
DevrimChe
DevrimChe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Australia
Rep Puani : 10
Standart 18 Yıldır Süren Madımak Davası Yine Ertelendi

Sivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 35 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ana davadan, dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davanın görülmesine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. 2 Temmuz 1993'ten bu yana devam eden davanın bir sonraki duruşması 22 Şubat 2011'de.

Duruşmayı,Toplumsal Bellek Platformu üyeleri de izledi. Platform adına Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu, basın açıklaması yaptı.
ANKARA - Sivas'ta, Madımak Oteli'nin yakılması ve 35 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ana davadan, dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davanın görülmesine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya sanıklardan İhsan Çakmak'ın avukatı Gökhan Öztürk ile müdahil avukatları Şenal Sarıhan, Mehdi Bektaş, Süleyman Ateş ve Fevzi Gümüş katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, "Fransa'da bulunduğu" öne sürülen, Sivas'ta 35 kişinin öldürülmesi davasının "Kırmızı Bülten" ile aranan sanığı, eski Sivas Belediye Meclisi Üyesi Cafer Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutuklama müzekkeresinin infaz edilemediğini açıkladı.

Müdahil avukatlarından Sarıhan, Erçakmak'ın yakalanması için yeniden detaylı bir müzekkere yazılmasını, diğer sanıklar yönünden de dosyanın ayrılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutuklama müzekkeresinin infazının beklenilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, delil durumu ve dosya kapsamı ile atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak, Erçakmak hakkındaki yokluğunda tutukluluk kararının devamını kararlaştırdı.

Erçakmak hakkında, yokluğunda tutuklama müzekkeresinin infazı için daha önce yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasını da kararlaştıran heyet, di ğer sanıklar yönünden dosyanın ayrılması talebinin ise gelecek celse değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 22 Şubat 2011'e erteledi.

Müdahil avukatlarından Şenal Sarıhan, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas katliamı davasının 2 Temmuz 1993'ten bu yana devam ettiğini söyledi.

Olayla ilgili yakalanan ilk sanıkların, yargılamaları sonucu çeşitli cezalara çarptırıldığını anlatan Sarıhan, Sivas katliamının sadece 120-130 kişi tarafından gerçekleştirilmediğini, çeşitli örgütlerin talimat ve yönlendirmesiyle binlerce kişinin toplu bir eylemi olduğunu iddia etti.

Bu örgütlerin bugüne kadar açığa çıkmadığını söyleyen Sarıhan, "Örgütlerin tespiti konusundaki ihmal, ne yazık ki çok belirgin kimi sanıkların yakalanması noktasında da karşımıza çıktı" dedi. Sanık Erçakmak'ın yakalanamadığını anımsatan Sarıhan, Erçakmak ile ilgili, Adalet Bakanlığından, Fransız makamlarından ve diğer ilgili makamlardan gönderilen cevapların olumsuz olduğunu belirtti.

Sarıhan, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenlerin yakınlarının, Alevi derneklerinin ve kitle örgütlerinin bugüne kadar davayı özenle izlediğini, bundan sonra da izlemeyi sürdüreceğini söyledi.

Duruşmayı, yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybedenlerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu üyeleri de izledi.

Platform adına hazırlanan ve gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'nun okuduğu basın açıklamasında, Sivas'ta 33 insanın katledilmesine ilişkin olarak bugüne kadar yalnızca 160 sanığın yargılandığı anlatıldı ve tutuklanan sanıklar dışındakilerin yakalanması yolunda çaba harcanmadığı kaydedildi.

Toplumsal Bellek Platformunun, 11 Şubat 2010'da TBMM'de çeşitli yetkililerle görüştüğü, görüşmelerde siyasi cinayetlere ilişkin geniş yetkili araştırma komisyonu kurulmasını ve siyasi cinayetlerde zaman aşımının ortadan kaldırılmasını talep ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Meclis'te görüştüğümüz her kişinin bu kayıplardan derin üzüntü duyduğu ve bu karanlık geçmişin aydınlatılmasında pay sahibi olmak istediği izlenimini almamıza rağmen, önerimiz tam iki kere Meclis Genel Kurulu'nda reddedildi.

Şimdi, devleti görevini yapmaya çağırmak için hangi yollara başvurabileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz. Hukuka, yaşama hakkının kutsallığına, bu hakkın ortadan kaldırılmasının affedilmez bir insanlık suç u olduğuna inanan, vicdan sahibi tüm toplum kesimleriyle birlikte ülkemizi bu ayıptan kurtarmak istiyoruz. Karşımıza konulan tüm engelleri er geç ortadan kaldırılacağına, zaman aşımına uğramış dosyaların yeniden açılarak, bugüne kadar karanlıkta bırakılmış siyasi cinayetlerin aydınlatılabileceğine inanıyoruz.

İnsanlarımızı katledenlerin hukuk sistemi tarafından 'korunmayacağı' bir ülkede yaşamak istiyor, yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybedenler olarak Sivas katliamında da yaşamını yitiren canlarımız için adalet arayışımızı sürdüreceğimizi bilmenizi istiyoruz."

Türkiye Gazetesi - AA - 5 Ekim 2010 Salı
Sponsor Reklamlar

Merdan, dosteli ve "-dost-" bunu beğendiler.

...

Dedim hoca niçin namaz kılarsın?

Dedi günahlardan arınıyorum..
Dedim namaz kılmak Hiç fayda etmez!
Dedi kılar gibi görünüyorum..
Dedim ya gerçekleri görüyor musun?
Dedi düşünmeye eriniyorum..
Dedim ya cennete nasıl girilir?
Dedi cehennemde aranıyorum...

...

DevrimChe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 26.10.10   #2
KaraqüL58
Yeni Üye
Üye
Nereden: İstanßuL..
Standart Cevap: 18 Yıldır Süren Madımak Davası Yine Ertelendi

ßir SivasLı OLarak Utanıyorum..
İnsana veriLen Değer Bu Kadar .. Ayrıca Orada Yemek YiyebiLen ZihniyetLere Sözüm Yok..Allah'ın Takdirine Bırakıyorum..
Ama İzin Verilmişti Zamanında..Kasti Bir Olaydı..
Tansu Çiller Bile O Kadar İnsanımızın Kaybına Rağmen Yaptığı Açıklama da Çevredeki Halka Zarar Gelmemiştir Demiştir.Allahından BuL PiSLik İnsan..Senin Kemiklerin Bile Bulunmasın.Muhsin Gibi Olsun Sonun..Lanet Kadın..

Kınamak Çözüm Değildir...Sürekli KatlediLen , Zulm Gören , AzınLık Sayılan ve Türlü Türlü Olaylarla Küçük Görülen OLMAMAMIZ Gerekiyor..Herşey Bizde Başlıyor Bizde Bitiyor..Bizim Bizden Başka Dostumuz Yok..YokSa Güner Ümit ve Mehmet Ali Erbil Gibi Yaratıklar Rencide Etmeye Devam Edecektir Show Adına...Artık Dur DenmeLi ! ! !
Sponsor Reklamlar

Merdan, "-dost-" ve sivasolayları bunu beğendiler.
KaraqüL58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 27.10.10   #3
DevrimChe
DevrimChe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: Australia

Benim birumudum her zaman var bu yapilanlarin hesabi elbet bir gun sorulacak belki biz goremeyecegiz duyamayacagiz ama birileri bu hesabi soracak...

Sivasli olmaktan ben asla utanc duymadim cunku sivasli olmakla ilgisi yok bu olayin...Biz corum'dada maras'tata ayni katliamlari yasadik...Memleketim malesefki yobazlarin cogunluk sagladigi bir sehir haline geldi..
Sponsor Reklamlar

Merdan ve sivasolayları bunu beğendiler.

...

Dedim hoca niçin namaz kılarsın?

Dedi günahlardan arınıyorum..
Dedim namaz kılmak Hiç fayda etmez!
Dedi kılar gibi görünüyorum..
Dedim ya gerçekleri görüyor musun?
Dedi düşünmeye eriniyorum..
Dedim ya cennete nasıl girilir?
Dedi cehennemde aranıyorum...

...

DevrimChe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 27.10.10   #4
Merdan
Üye
Üye
Nereden: Ankara

Hesap günü çoktan geçti ve bu işi yapan emevi torunları günümüzün Kerbela vaakalarını yarattılar ve gelecekte de olacaktır ta ki Kardeşlik suyundan içinceye kadar.. İnsanın insana zulmü insanlığın doğuşundan beridir yani Habil'in Kabil'i öldürmesiyle başlamış günümüze kadar devam etmiştir.. Dilerim sona erer.. Yine üstadım Mahzuni'nin bir sözü ile "Dünyada hiç bir sebep insan öldürmeyi haklı göstermez" bu engin yüreğin söylediğini kanıksayacaktır insanoğlu elbet..
Sponsor Reklamlar

Alt 29.10.10   #5
feryad
Yeni Üye
Üye
Nereden: ist

olayın olduğu tarihde Hükümette SOL SHP vardı niye olayı ortaya ÇIKARMADI ?? Ergenekonun, Jitemin, Gladyonun üzerine gidecek YÜREKLERİ YOK da ondan..
FİKRİ DURMUŞ Sağlar zamanın Turizm Bakanınızdı niye son gün Sivasa gitmedi ?
KENDİNİZİ SORGULAYIN..
Statüko sizinle OYUN OYNUYOR..
Sivasıda Başbağları da YAKANLARA LANET OLSUN inşaallah...işte buda bizim olaylara bakış açımız.. FARKIMIZ bu işte...
Sponsor Reklamlar

feryad isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 29.10.10   #6
AmaethoN
AmaethoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: elazığ

feryad denen ...........
allahu ekber diyen kim
bp ciler kim
tekbir getirenler kim
bozkurt yapanlar kim
aç netten videoları izle gör
Sponsor Reklamlar

Konu DevrimChe tarafından (29.10.10 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: Kullandigimiz kelimelere dikkat edelim tarafimda uygunsuz olanlar silinmistir
AmaethoN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 29.10.10   #7
cagatay
cagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici
Уσℓυ๓ѕυηЧа Ąℓ¡
Üye

feryad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
olayın olduğu tarihde Hükümette SOL SHP vardı niye olayı ortaya ÇIKARMADI ?? Ergenekonun, Jitemin, Gladyonun üzerine gidecek YÜREKLERİ YOK da ondan..
FİKRİ DURMUŞ Sağlar zamanın Turizm Bakanınızdı niye son gün Sivasa gitmedi ?
KENDİNİZİ SORGULAYIN..
Statüko sizinle OYUN OYNUYOR..
Sivasıda Başbağları da YAKANLARA LANET OLSUN inşaallah...işte buda bizim olaylara bakış açımız.. FARKIMIZ bu işte...

Biz diyorsunda siz kimsiniz,kimsin? onu bir açıklada sonra burda konulara yorum yaz.
Bizde sana,size kim olduğunuza göre cevap yazalım......
Sponsor Reklamlar

4) Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
5) Tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol,
6) Hoşgörüde deniz gibi ol,
7) Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
cagatay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 29.10.10   #8
cagatay
cagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici
Уσℓυ๓ѕυηЧа Ąℓ¡
Üye

AmaethoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
feryad denen fırlama soysuz köpek
allahu ekber diyen kim
bp ciler kim
tekbir getirenler kim
bozkurt yapanlar kim
aç netten videoları izle gör

Değerli canlar yaptığımız yorumların içeriğine dikkat edelimki bazı kendini bilmezlerin seviyesine inmeyelim....
Şu değerli sözleri unutmayalım....

'Unutmayalım, Yorumlar Kişiliğimizi Gösterir'

'Edeple Gelen Hürmetle Gider'
Sponsor Reklamlar

4) Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol,
5) Tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol,
6) Hoşgörüde deniz gibi ol,
7) Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
cagatay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti
Alt 09.02.11   #9
GüvençA_T
GüvençA_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üye
Üye
Nereden: AnTaLyA

Ben bir alevi kızı olarak utanıyorum. Utanıyorum bu ülkede kendi kanından canından , aynı dili konuşan, aydı dine mensup lakin farklı mezheplere mensup insanları yakan cahil yobazlardan, o yakıp yıkanları şimdi başkanlıklara getirenlerden, suçluların cezalandırılmadığı bir adalet sisteminden(bunun yakın örneğini Hizbullah ta da gördük) ve bir zamanlar çok sevdiğim sayın Erdal İnönünün bu katliam olduğu zaman ülkeyi yönetenlerden biri olmasından...
Sponsor Reklamlar

Alevi, cagatay, mechul ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Konu GüvençA_T tarafından (10.02.11 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir.
GüvençA_T isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti

Seçenekler

Bookmarks
    Bu içeriği paylaş --> Facebook Bu içeriği paylaş --> del.icio.us Bu içeriği paylaş --> Myspace Bu içeriği paylaş --> Google Bu içeriği paylaş --> Twitter Bu içeriği paylaş --> MSN Bu içeriği paylaş --> Digg Bu içeriği paylaş --> Yahoo Bu içeriği paylaş --> Linkedin
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Önceki veya sonraki konu...