07.08.11
|
#1
|
Kıdemli Üye
Üye
Üyelik tarihi: Jan 2011
Nereden: almanya
Mesajlar: 626
Rep Puani : 12
|
Oruç tutmamak dövülmeyi mi hak ediyor?
Oruç tutmamak dövülmeyi mi hak ediyor?
ABF tarafından yazıldı.
Ramazan ayı en fazla "hak ihlali"nin yaşandığı ay oluyor. Her yerde Ramazan ve oruç ile ilgili yayınlar, etkinlikler, oruç tutmayan bütün kesimler için ciddi psikolojik baskı oluşturuyor. Bir çok yerde insanlar oruç tutmadığı için zor durumda kalıyor, hakarete ve saldırıya uğruyorlar. Bunun en son örneği Erzurum'da yaşandı. Konu ile ilgili olarak DHA'nın haberi şöyle:
Erzurum'da Oruç gerginliği / ERZURUM'da sokakta sigara içtiği için bazı kişilerin müdahale etmesi üzerine yakındaki öğrenci yurduna sığınan kadın, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polislerle, sokakta toplanan öfkeli grup arasında kısa süreli arbede çıktı.
Olay, merkez Yakutiye ilçesinde Esat Paşa Yokuşu Sokağı'nda dün iftar öncesi meydana geldi. Bir yabancı şirkette çalışan Z.B., erkek arkadaşı baskı ortamı yarttığı g. ile sokakta yürürken etrafta kimsenin olmadığı sırada sigara yaktı. Sigarasından birkaç nefes alan Z.B.'ye karşıdan gelen M.Y. ve B.G., "Sigarayı söndür terbiyesiz" diyerek müdahale etti. Z.B. de "Oruç tutamayacak durumda olabilirim ya da oruç tutmamayı tercih etmiş olabilirim. Bu sizi neden ilgilendiriyor?" karşılığını verince M.Y. ve B.G. iddiaya göre genç kadının üzerine yürüdü.
Müdahale eden bu kişiler tarafından tartaklanan Z.B. ve erkek arkadaşı İ.M. kalabalığın toplandığını görünce hemen yakındaki erkek öğrenci yurduna sığındı ve polisten yardım istedi. Gelen polis ekibine olayı anlatan Z.B. ve arkadaşı İ.M., kendilerine müdahale eden M.Y. ve B.G.'den şikayetçi oldu. Bu kişileri emniyete götürmek isteyen polislerle çevrede toplanan öfkeli kalabalık arasında arbede çıktı. Bir polis ile 2 kişinin hafif yaralandığı arbedenin ardından polisler şikayetçi Z.B. ve İ.M. ile sigara yüzünden onlara müdahale eden M.Y. ve B.G.'yi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Birbirlerinden şikayetçi olan 4 kişi, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve burada ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Hürriyet - Turgay İPEK- Zafer KUMRU/ERZURUM, (DHA) - 06 Ağustos 2011
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|