19 Yildir uyuyoruz Nasil bir uykuysa Hala uyanamadik.. Onlarca yuzlerce belkide binlerce insanimiz katledildi, biz hala laylay lom baska birsey yok..
Cok degil 15 Yil Bu Yola Baskoydum. Gecmisi bilemem Neler yasandi nelerle karsilandi bilemiyorum. Ama Malesef Gorunen Koyde Kulavuz istemiyor.
Yillardir Alevi Dernek vakif ve Sitelerinin teknik sorumlulugunu yapiyorum. Genclerimizi alevilige cekmek icin forumlar yaptik icine alevilik disinda hayata dair herseyi paylasdik. aleviligi sevdirmeye calisdik.. aradik arastirdik. Nedense bir turlu basaramadik. Sadece Ben degil yuzlerce alevi sayfa ve sitesi bunu basaramadi. Simdi 1 elin parmaklari kadar Alevi forumlari yok olanlarda birbirimize destek vermeye calisiyoruz ama nafile olmuyor facebookda grup aciyoruz 57 bin kusur can var ama bakiyorum bin veya 2000 kisi paylasilani okuyor o 1000 kisiden dar catlasa 10 bilemedin 20 kisi yazilani okuma nezaketinde bulunup cevap veriyor. bazen ortaligi karistiranlara bile musamma gosteriyoruz cunku cok cabuk gaza gelen bir gencligimiz var, yazilani okuyup anlamak yerine ustun koru birsekilde belden asagi kufurler edip sayfadan o kisiyi uzaklastirmaya calisiyor sevgili canlarimiz..
Simdi Genclerimize Abi ve Ablalarimiza Bazi Suallerim olcak..
1) 19 yil gecdi makimakin uzerinden degisen ne oldu.
2) Alevi Dernek ve vakiflari neden tek cati altinda birlik olamiyorlar, Kimisi alici kimisi velici olmus..
3) Alevilik Deyince Ne anliyorsunuz, Sizin icin Alevilik neyi cagristiriyor.
4) Ozellikle Son yillarda muzigimiz inancimiz suistimal ediliyor. Her kisi elinde baglama ile adeta show yapiyor, Bir Arastirmaci bir alevi olarak bu durum icime sinmiyor malesef canlar..
5) Neden Genclerimiz Aleviligi ogrenmiyorlar, Alinmayin Gencler Malesef bilmiyoruzsunuz cunku 1o yildir alevi forumlari ve siteleri ile ilgileniyorum,cok az kisi kendini gelistirmis ve mumkum mertebede bilgiye sahip..
Canlar Nereye Kadar Boyle gidicek biri veya birileri buna dur demiyecekmi, icinizdeki Aleviyi uyandirin Lutfen Kimliginize kulturunuze sahip Cikin Sahip Cikinki Baska Sivaslar Baska maraslar yasanmasin..
Ask Ile..
Alevi Dostlar ve
www.piryolu.com {Cihan}