23.12.11
|
|
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: out of Turkey
Rep Puani : 10
|
Cevap: İçişleri Bakanı Maraş katliamını anlattı
Dönemim maraş katliamından sorumlu Chpli İç Işleri Bakanına İrfan Özaydınlı ya bir göz atacak olursak
1939 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ne girmiştir. 1943 yılında Harp Okulunu bitirmiş ve İngiltere'ye 2 yıllık pilotaj eğitimi için gitmiştir
Türk Hava Kuvvetlerinin değişik kademelerinde, uçucu,uçuş öğretmenliği, birlik komutanlıkları görevlerinde bulunmuştur Napoli, NATO Airsouth Karargahında Harp Subaylığı, İzmir 6. ATAF Harekat Plan ve Türk Kıdemli subaylığı görevlerinde bulunmuştur. Hava Harp Akademisi ve Milli Savunma Akademisi eğitimlerini tamamlamıştır. 1964 yılında Merzifon Ana Jüt Üs komutanı iken Generalliğe terfi etmiştir. General rütbesinde, Ana Jet Üs komutanlığı, Hava Kuvvetleri Harekat Başkanlığı, Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı, Genelkurmay Lojistik Başkanlığı, 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı, 12 Mart Muhtırası döneminde Eskişehir ve civar İller Sıkı Yönetim Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı yapmıştır. 1977 yılında Orgeneral rütbesi ile Yüksek Askeri Şura üyesi iken kendi isteği ile Ordu'dan ayrılmıştır.
XVI. Dönem Balıkesir Milletvekilliği olan İrfan Özaydınlı aynı zamanda İçişleri Bakanlığı da yapmıştır.[2] 24/25 aralık 1978'de meydana gelen Kahramanmaraş olaylarından sonra İçişleri Bakanlığından istifa etmiştir. Bakanlıktan ayrıldıktan sonra 1979-1982 yıllarında Nato Kuzey Atlantik Assamblesinde Türk Parlemento Heyeti Başkanlığında bulunmuştur. Evli ve Koç Holding eski icra başkanı, Migros Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı ve Refsan Refrakter San. ve Tic. A.Ş.ve Pyrotek A.Ş. yönetim Kurulu Başkanı Murat Özaydınlı'nın babasıdır.
Dönemim İç Işleri Bakanına İrfan Özaydınlı nın hayatını dikkat edecek 12 Mart Muhtırası döneminde Eskişehir ve civar İller Sıkı Yönetim Komutanlığını yaptığını askeriyeden kendi isteği ile ayrıldığını ve ayrılır ayrılmaz Chp den Balıkesir milletvekili olarak gösteriliyor ve Bülent Ecevit tarafından Maraş Katliamından sonra istifa ettiği görülüyor. Buradan çıkaracak normal olmayan bir çok durum bulunmaktadır.
1) İrfan Özaydınlı nın Ordu dan ayrılıp ardından milletvekili seçilip Chp döneminde İç İşleri Bakanlığı görevine getirilmesi
2) Asker bir kişinin neden İç İşleri Bakanlığı görevine getirilmiştir tıpkı bir darbe gibi?
3) İrfan Özaydınlı nın Maraş Katliamından sonra Nato Kuzey Atlantik Assamblesinde Türk Parlemento Heyeti Başkanlığında bulunması ne kadar tuhaf değil mi?
Maraş Katliamından birinci dereceden sorumlu olan İrfan Özaydınlı nın tedavi gördüğü ve öldüğü hastaneye bakacak olursak Amerikan Hastanesi karşımıza çıkıyor. Neden Gata da tedavi edilmemiş sorusu akla gelmekte.
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|