22.06.14
|
|
Banned
Banned Users
Nereden: İSTANBUL
Rep Puani : 10
|
Cevap: Hamdullah Çelebi şeriat mahkemesinde
Anasır kulaktan dolma bilgiler diyorsun ben neyi ifade etmişim.Varsayılım benim bütün düşüncelerin palavra peki realiteyi ne yapacaz.Bak bektaşiliğin yok olmasını adım adım anlatmışım devletin Osmanlının Alevi fırkalarını yok etmekteki icraatlarını anlatmışım.Biz bir devlet adamı veya partinin veya devletin herhangi bir organının keyfine bırakıldığımızda neler olduğunu ifade etmişim.Ortalama zekaya sahip biri bu tarihsel süreç hakkında bu şekilde fikir belirtir.
Çelebi Ailesini örneğinden gitmişim çünkü konu bu yargılama hususu ben Çelebiler kötüdür vs de demiyorum.Dikkat edilirse Veleyyetin Ulusoy kişi olarakta iyi bir insandır demişim.Niye Çelebiler bektaşiliğin odağında olan bu aile yüzyıllarca aynı senoryoları görmüş geçirmişler ama hep aynı zülmle bizleri başbaşa bırakmışlar devletin ve dünyanın işleyşine talip kitlesi aracılığıyla hakim olması gereken bu kitle belli dönemlerde yolu yürütmüştür ancak Tekke zaviye yasasından sonra onlarda yolu bırakmışlardır.Bugün Veleyettin ULUsoy postnişdir .ancak prosedür işlerine bakar.Ne irşat olmuştur ne kimşeyi irşat etmiştir.Yani kendisinden sonra yolu kim yürütecek.Misal X numaralı tarikatın şeyhiyle alakalı bilgi verirken 100 lerce talebesi vardı.talebesinin biri şurda hizmet yaptı.Biri X ilahiyat fakültesinde hoca oldu tarzı açıklamalar yapıyorlar.Hani Hacı bektaş postnişinin talebeleri.
Bu Ailenin diğer fertleri ilede ilgili malumatım var ama ben olayı şahsileştirmiyorum .
Özetleyecek olursak bir inanç önderi taşıyan kişi bu iddiadaysa 1)Alevi öğretisine hakim olacak yani diyelim Alevilikle ilgili bir soru soruldu tak Açacak Kuranı ayet üzerinden referans verekten hemen yanıt verebilecek veya Başka bir Alevi kaynağından veya söylencesinden hemen bağlantı kurabilecek.2)Yolu yani erkanı yürütecek.Her yaştan talebesi olacak 365 gün onların gelişimine kendini adayacak.
Bizim bu profilde insanlara ihtiyacamız var.Yoksa benim babam şu ocağın postnişiydi o öldü .sıra bana geçti mantığı bitmiştir.O ismi verilen ocaklar dağlardaki köylerde kaldı.Artık kim hangi dede kendi ERKANını kurduysa artık ona yönelmek gerekir.tarihsel alışkanlıklara değil.Dergahta Birlik denen organizasyona ben hiç katılmadım.Basından kısmen takip ediyorum .Sakallı Biririsi var tvlerde çıkıyor ismini hatırlayamadım Dergahta Birlik diye projesini anlatıyor.oda yanlış yerden olaya başladığı için Hiçbir şey tuturamaz.Alevi erkanını yürütmeyenler Aleviliğe bir şey veremezki.Halbuki Benim ifade ettiğim gibi.En donanımlı dedeleri bir araya toplayıp bir şeyler yapsa Dergahta birlik bir şeye yarar yoksa ....
Yahu Anasır bu Dergahta birlik diye bir kelime geçti sen hemen manşete çektin yoksa OSAKALLI adam sen misin ? : )
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|