21.06.14
|
|
Banned
Banned Users
Nereden: İSTANBUL
Rep Puani : 10
|
Cevap: Hamdullah Çelebi şeriat mahkemesinde
Cem sultan senin hatan oy verilen partiler üzeriden yaptığın yanlışlıktır .yoksa alevi sayısı 12 milyon civarı olduğu yönündeki tespitine yanlış demiyorum.% 40 ifadesi Alevi köy nüfusları oranlandığında çıkabilecek sonuçtur.Abartı değildir.Alevi nüfusu ferçekte 10 milyon ise sayısal olarak düşüş olabilir. Benim yaptığım hesaplar 1965 yıllarına göre yaptığım hesaplamadır.1965 ten bu yana Alevi nüfusu artış hızı çok düşük kalmıştır.Aynı zamanda cumhuriyetten gümüzü 100 lerce alevi köyü asimile olmuştur.Onun için net saptama yapamayız.
Kristal bırak şu futbolda şerifli ikincilik edebiyatı gibi olayları değerlendirmeyi.Bugün Veleyyetin Ulusoyda postta oturuyor kişi olarakta iyi bir insan Ancak Alevi toplumuna ne kifayeti dokunmuş.40 sene devlet memurluğu yapmış emekli olmuş.Ondan sonra prosedür işleri bakma suretiyle(dedelere göstermelik destur vermesi) dışında icraatı var mı.
Atatürk ve Devlet ideolojisinin Alevi bektaşi toplumu üzerindeki uygulamalarıyla X nurmaralı savaşta başarı kazanması veya AlMANYADAN ALDIĞI BİR KANUNU uygulamaya sokmasını aynı kefeye sokamazsın.ben realiteye bakarım.Bundan 100 sene önce bektaşi olan topluluk X mühitte ve X dergahında yaşamını İdame ettirirken.Aynı zmanda Aynı semtte olan y sünni cemaati varlığını koruyabilmişken.X topluluğundan kişi ve yapı olarak hiç bir şeyin kalmamış olmasına ben görmezden gelmem.Neticede bizim yaşamsal bakış açımız Alevilikten gelmedir .kemalizmden değil.Ben bizden çalınan bir mazinin peşindeyim.Dolayısyla ÇElebi efradı aynı dizede tekrar tekrar rol almışlardır.Benim tepkim onadır.BiziMDE KAFAMIZ Çalışıyor ,bahaneler üretmenin anlamı yok bak bugün veleyettin Ulusoyda bile hala aynı teslimiyetçilik,Alevi toplun karşı yapılan 1926 tekke ve zaviyeler ve dedelik babalığın yasaklaması hususuna ki bana göre bu dARBE dir.Bunu hala sıvazlamaya çalışan bir bakış açsısı var aynı senin gibi.Hani bir söz var insanın kurdu kendisidir.Alevilerin kurduda senin zihniyetindeki insanlardır.
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|