Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.07.13   #7
dAbBe
dAbBe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kıdemli Üye
Üye
Üyelik tarihi: Jul 2012
Nereden: Oradan
Mesajlar: 2.139
Rep Puani : 32
Standart Cevap: 'Yavuz Sultan' gitmiyor, 'Pir Sultan' geliyor


adsizkowboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle Hazreti Şah ile Yavuz'un savaşı bir sünni-alevi savaşı değildir buradan bu şekilde provakasyon yapan yobazlara duyuralım canlar. Bu savaşta Yavuz'ın ordusu da bektaşi alevisi yeniçeriler mevcuttu. Savaş tam bir kardeş katliamı olub her iki tarafın da canını yaktı. Burada Yavuz ismine verilen tepki de alevi-sünni gerginliği ile ilgili değil, sünnilere karşı değil işte bu kardeş kavgasına verilen tepkidir.
Hakikatte Yavuz da Şah da Birlik'in çarkıdır. Şimdi bir takım (çoğunluk) insanlarımız Yavuz'u, sünni halifeliği kendilerine getirdiği için bir mihnet göstergesi olarak onu idol edinebilir, doğal. Fakat alevilerin de Şah'ı idol edinmesi, pirlerin adının koyulmasını istemesi çoğunluk insanlarımızca doğal karşılanmalıdır. Aynı tolerans sünni vatandaşlardan da beklenir.
Bu durumda yapılacak yeni havaalanının isminin HACI BEKTAŞ-I VELİ havaalanı olmasını. Üniversiye isimlerinden vazgeçilmesini taleb ediyorum.
Canlar uçsunlar Hünkar'ın ocağına konsunlar
Hu erenler.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0dris-i_Bitlis%C3%AE
Sponsor Reklamlar

dAbBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alinti