Keşke o karabela olmasaydıda muharremde gelmeseydi. Bilgin için teşekkür ederim, 12 Kasımdan önce 3gün masumu pak oruçu tutmamız gerekiyor... Kays,Müslim ve evlatları adına, ufak bir bilgide ben vereyim dedim.
Hakk orucunuzu kabul eyleye. Bence oruç tutulurken yapılması gereken en önemli şey, insanlığa faydalı olmaya çalışmak ve Hakk-Muhammed-Ali salatını dillerden düşürmemekle beraber volümünü yükseltmektir.
İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
Şu Muharrem orucu farz mıdır? Tutulması zorunlu mudur acaba? Yoksa sünnet gibi bir hükmü mü var? Efendimizin tuttuğu bir oruç olmasının yanında, demem o ki mesela birisi tutmaz ise günaha mı giriyor?
Şu Muharrem orucu farz mıdır? Tutulması zorunlu mudur acaba? Yoksa sünnet gibi bir hükmü mü var? Efendimizin tuttuğu bir oruç olmasının yanında, demem o ki mesela birisi tutmaz ise günaha mı giriyor?
muharrem, yası matem orucudur,
yani hz. hüseyinin kerbelada yezit tarafından katledilmesini,
protesto etmek ve HZ. HÜSEYİNİ VE EHLİBEYTİ anmak için tutulan oruçtur.
Sponsor Reklamlar
__________________ Sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez.
Sokrates
HAYATIN SESİ’Nİ biz kurduk.
Biz susmadıkça
HAYATIN SESİ’de susmayacak.
Ve biz hiç susmayacağız.
yani hz. hüseyinin kerbelada yezit tarafından katledilmesini,
protesto etmek ve HZ. HÜSEYİNİ VE EHLİBEYTİ anmak için tutulan oruçtur.
Yantı verdiğiniz için teşekkür ederim bilgeyol. Fakat sorduğum soru bu cevabın sorusu değildi. Anlattıklarınızı biliyorum, teşekkürler ki hatırlattınız. Sorum şeydi, örneğin ben bu orucu tutmasam günah mı işlemiş oluyorum, Muharrem orucunun erkanda hükmü nedir, zorunlu mudur acaba?
Yantı verdiğiniz için teşekkür ederim bilgeyol. Fakat sorduğum soru bu cevabın sorusu değildi. Anlattıklarınızı biliyorum, teşekkürler ki hatırlattınız. Sorum şeydi, örneğin ben bu orucu tutmasam günah mı işlemiş oluyorum, Muharrem orucunun erkanda hükmü nedir, zorunlu mudur acaba?
Değerli can Muharrem orucu Ramazandan öncede vardır ve ayı zamanda Muharrem aı kerbela vakasının olduğu aydır bu yüzden tutulur Zorunluluk konusuna gelince biliyorsunuz Zorlama yoktur eğer sağlığın el verişli ise ve içinden geliyorsa tutarsın ama içinden gelmiyorsa tutsan bile varsa sevabı alamazssın diye biliyorum ben Yanılıyorsam bilgili canlar düzeltsin.
soruyu sorana bah hele
Sponsor Reklamlar
Canlar muharrem ayı orucumuz bu perşembe yani 15 kasımda başlamaktadır. Kurban bayramı cuma günü başlamış ve 20 gün hesapladığınızda bu perşembeye denk gelmektedir sizde nekadar yaydıysanız düzeltmenizi rica ederim saygılarla oruçunuzu allah kabul eylesin muhammed-ali şefaat etsin kerbela yoldaşları velayet etsin...