26.10.11
|
#1
|
Co-Admin
Kurucu
Üyelik tarihi: Dec 2010
Nereden: Şiran
Mesajlar: 2.112
Rep Puani : 54
|
Psakd : Cemevİ vaz geÇİlmez bİr haktir
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin GÜZELGÜL, 24 Ekim Pazartesi günü Ergazi Mahallesi Yekta Güngör Özden Koşu Yolu yanı Ergazi- Batıkent adresinde, bir basın açıklaması yaptı. Pir Sultan örgütlülüğünün görüşlerini aşağıdaki şekilde açıkladı. “Bunun dışındaki söylentiler ve basından çıkan haberler bizleri bağlamaz” dedi.
“BASINA ve KAMUOYUNA
AB uyum yasaları kapsamında İmar Kanunu’nda değişiklik yapılarak, imar planları oluşturulurken “İbadet Yeri” ayrılacağı ve bu ibadet yerlerinin, yerelde yaşayan yurttaşların inançlarına uygun olarak tahsis edileceği belirtilmiştir.
Alevi nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Batıkent’te, CEMEVİ arsasının tahsisi konusunda ilgili makamlara müracaat etmemize rağmen, çözümü noktasında olumlu bir adım atılmadı.
Eşit yurttaşlık hakkının bir gereği olarak, Aleviler açısından CEMEVİ vazgeçilmez bir haktır.
Bu hakkın Türkiye’nin başkenti Ankara’da, bugüne kadar yaşama geçirilmemesi ciddi bir eksikliktir. Aleviler açısından onur kırıcı bu durumu gidermek adına, bu ülkenin yurttaşları olarak, ibadetimizi ve Hakk’a yürüyen canlarımızın cenaze erkânlarını, kendi inancımıza göre yapabilmemiz için bir mekâna ihtiyacımızdan dolayı, bu mekâna yerleştik.
Kısa sürede, Ergazi Mahallesi Yekta Güngör Özden Koşu Yolu yanı Ergazi- Batıkent adresinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şube CEMEVİ cenaze erkânlarımızı yürütecektir.
Bugüne kadar demokratik hak mücadelemizde, bizi yalnız bırakmayan ilerici, demokrat, çağdaş ve laik güçlerin destekleriyle, mücadelemizi omuz omuza yürüteceğiz.
Saygılarımızla.
Hüseyin GÜZELGÜL
Genel Başkan
|
Sponsor Reklamlar
|
__________________
İmam-ı Cafer-i Sadık buyurmuştur ki, “Pir ikidir. Piri kamil piri cahil. Piri kamil odur ki, Evladı Resul’den ola. Evladı Resul’den olmakla da olmaz. Çünkü; Evladı Resul’ün bütün güzelliğini, bilgeliğini, turaplığını, sevgisini ve hoş görüsünü üstünde taşıyan o kişi piri kamildir.
|
|
Alinti
|