![]() |
Genel konular Katagorisinde ve Mustafa Kemal ATATÜRK Forumunda Bulunan atatürk alevi miydi? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Alıntı: Dede-baba Nickli Üyeden Alıntı Neden Alevi Olabilme ihtimali seni bu kadar rahatsız ediyor ki, kaldıki bu yönde birçok bilgi ve belge var.. Yada Alevi olsa ne olur? Rahatsızlık vermiyor aslında ama yanlış bilgi olması rahatsızlığı bana vermese de, herkese verebilir. Sığ düşünmem merak etmeyin fakat peki ben desem ki; mason, ateist vb. gibi budist olsa ne olur? Yani ben şu-bu desem ne olur?...
|
![]() |
|||||||
| Kayıt ol | Gazeteler | Arcade | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Mustafa Kemal ATATÜRK Ulu önderimizin hayatı... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
|
Rahatsızlık vermiyor aslında ama yanlış bilgi olması rahatsızlığı bana vermese de, herkese verebilir. Sığ düşünmem merak etmeyin fakat peki ben desem ki; mason, ateist vb. gibi budist olsa ne olur? Yani ben şu-bu desem ne olur?
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
kaldıki Kur'an-ı ve ezanı Türkçe'ye çevirdiğinde bütün sünniler Ata'yı kafirlikle suçlamıştı? arapçayı ilk defa Türkçeleştiren Ata'dır yani bir yerde Alman Martin Luther'in incili almancaya çevirmesi gibi büyük bir devrim yapmıştır. ve yobaz sünni şeriatçı softaların ipini pazara çıkarmıştır. Bu nedenle Kur'anı Türkçeye çevirmesi Ata'nın sünniliğine kanıt getirilemez aksine sünni olmadığına kanıt olabilir çünkü sünnilik o tarihe kadar arapça dışında Kur'an çıkartmamış bastırmamıştır. arapçanın kutsallığına olan inançları yüzünden. kaldıki Aleviler Kur'ana karşıda değildir bizlerde Kur'ana inanırız batıni yoruma tabiyiz sadece ömerin osmanın Kur'an tefsir ve tevillerine uymayız Konu Dede-baba tarafından (05.01.10 Saat 20:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Dede-baba For This Useful Post: |
|
|
#23 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
İspatlayabilisen bir sorun yok.. ama yapmazsan iftira atmış olursun.. Bakınız biz Alevi olabileceğini kaynaklarla ispat ettik ilgili kaynakalara hatta verdiğim linkte Atatürk'ün Aleviliğiyle ilgili belgeselede bakabilisiniz yani Atatürk'ün Aleviliği ayakları yere basmayan bir tez de değildir |
|
|
|
|
|
|
#24 | |||
|
Administrator
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Administrator
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Administrator
|
ôncelikle tartisirken birbirinizi kirmadiginiz icin hepinize tesekur ederim ..
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...] arkadasim yazilarinin bir kisminda sana hak veriyorum ataturk global bir insan Dede-Baba nin yorumlarinada hak veriyorum daha fazla bilgi toplayip konuya her iki tarafda aciklik getirirse daha inandirici olacaginin kanisindayim .... |
|
|
|
| Cihan Tas Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | Dede-baba (06.01.10) |
|
|
#27 | |||
|
Moderatör
|
Alıntı:
kaldıki Atatürk'ün gögsüne şarepnel isabet etmesi olayı tek bir yerde düşmana karşı saldırı emrini verirken ve en ön safta hücuma geçtiği andadır.. hatta bu şarapnelin çarptığı yer ziyaret güzergahı içerisindedir.. Fakat bizim rehberlerimiz bunları anlatırken şeriatçı dinci çevrelerde vardı orda biraz kulak kabarttım ne diyecekler diye... Atatrü'ü hiç anmadılar, surdan melekler inmiş, burdan toz bulutu kalmış, suradan yeşil sarıklılar çıkmış gibi acayip hikayeler uydurmalarla dolu bir masal ile anlatılar çanakkale savasını kendi kafilelerine.. hemen sormak geldi içinden bu safsataları anlatanlara, osmanlı balkanlardan, kafkaslardan, arabistandan, yemenden ve daha birçok cepheden ihanete yenilgiye uğrarken nerdeydi bu melekler? hafta sonu tatilinde miydi? MUSTAFA KEMAL, ALLAH'IN BİR LÜTFU OLARAK GELMESEYDİ CİHANA BİZDE BUGÜN IRAK, SURİYE GİBİ OLURDUK.. YERİN CENNET MEKANIN NUR OLSUN EY MUSTAFA KEMALİM, SENİN KARSINA GEÇEN DİNSİZ İMANSIZ, SANA DİL UZATAN BIRAK İSLAMI KAFİRDEN DE BETER CEHENNEM EHLİDİR Şimdi bu safsatacı insanların söylemlerinden biride pek ala Atatürk'ü bütün asker düşmanla çarpışırken ölüm-kalıp savaşı verirken ,çadıra gönderip namaz kıldıryor olabilir. tabi tercih sizin ister çanakkale savasını meleklerin ve ruhların yeşil sarıklıların kazandırdığı hikayeye inanırsınız isterseniz bir dakka sonra ölceğini bilen 250 bin şehitle kazanılmış bir destana ve komutanın daha rasyonel gerçekçi anlatımına inanırsınız takdir sizin. Atatürk'ün yasam felsefesi tarzı gizli bir sır değildir... camiye gidip gitmediğide sır değildir.. mesela kurtuluş savası evrelerinde elbette, mescitlere camilere girip vaaz vermiştir konuşmuştur namazda cemaatle kılmıştır ancak Cumhuriyet kurulduktan sonra ne zaman cuma namazına gitmiş camide cemaatle namaz kılmış söyler misiniz* BAKIN BUNLARI HİÇ ARAŞTIRDINIZ MI* HATTA CENZESİNİ BİLE CAMİDEN KALDIRILMASINA MÜSADE ETMEDİ.. TÜRKÇE KILDIRDI ARAPÇA DAHİ DEĞİL.. Bektaşi geleneği olan işret sofralarını yani rakı sofralarını hatırlatmaya gerek var mı? Atatürk elbette sünni olmaz ama din dışı kafirde değildir O inançlı bir kimse Bir Bektaşidir.. Alıntı:
Viyana kapılarına kadar Müslümanlık diyince de islam=sünnilik değildir Alevilerde islamdır islamın özüdür. fakat takdir edersinizki, Aleviler Kur'anı ve islamı sünniler gibi yorumlamaz... kaldıki bakanlar ve avrupa sünni isam değil bektaşi islam ekolündedir. Yine Kur'anın terkçe tercümesi zamanın birçok sünni şeyh ve alimince kınanmış hatta Ata kafirlikle suçlanmıştır.. Kur'an türkçe tercümesi Sünni itikatında olsaydı yani kabul görseydi 700 yıllık osmanlı hanedanınca çoktan yapılırdı değil mi* başta Türkçe ibadet ve Türkçe Kur2an sünni itikatine aykırıdır.. kabul edilmez.. Yine Türkçe ibadet sünni geleneğinde değil Alevi-bektaşi geleneğinde vardır Aleviler cemlerinde Türkçe Kur2anı okur, ve Türkçe ibadet yaparlar ne kadarda Atatürk'ün din alanında yaptığı reformlara benziyor değil mi ( Türkçe ezan- Türkçe Kur'an- Türkçe ibadet hiç düşündünüzmü bunları)Şu Bir gerçek ki Atatürk Allah2a Kur2ana imanı olan gerçek bir Mü'mindi ama islamın sünni ekolüne değil bektaşi-Alevi ekolüne daha yakındır.. bunu ister devrimlerine ister hayatına ister soyuna bakarak görebilirsiniz bu iddialar banada ait değil yerli ve yabancı birçok alime bilim adamına aittir. Alıntı:
Elbette bilirim Kur'anın su anki arapça olmadığını senede en az 4-5 kez okuduğumuda söyliyeyim.. kaldıki Kur'anın batıni anmlamları vardır işte bu batıni anlamlandırma nedeniyle, biz sünni ve şii ibadetlerini yapmayız, çünkjü bizim Kur'an tefsir ve yorumlarımız farklıdır. Google da " Kur'an-ı Kerim 'in batıni BATINİ YORUMU "DİYE GİRİN YÜZLERCE AYETİN ALEVİ YORUMUNU GÖRECEKSİNİZ... belki o zaman sünni Ku2an ile Alevi yorumları arasındaki fark konusunda bilginiz olur. Konu Dede-baba tarafından (11.01.10 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir.. |
|||
|
|
|
| Dede-baba Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | gezgin1881 (31.01.10) |
|
|
#28 |
|
Moderatör
|
Dersim Olaylarının sorumlusu olarak Atatürk'ü gösterenlere, Başköylü Hasan Efendinin verdiği cevap;
İbadet düşmana karşı cephe almaktır, Düşmanı ülkeden sürüp atmaktır. Mustafa Kemal düşmanı çıkardı ülkede, Düşmandan bir eser kalmadı ülkede. Atatürk kötümü etti, hey gidi yaramazlar, Namusunu, vicdanını arayıp soramazlar. Namazı arayan düşman elinde esir olur, Olanca kazancını elinden çıkarıp fakir olur. Haince nankörlük yapmayın Atatürk için, Sizi düşman esaretinden kurtardı, düşünün. Mustafa adına Atatürk giydirdiler, Sırmalı kürkün hayırlı olsun dediler. Mustafa Kemal gitti Hacı Bektaşa, Malını has etti Cemal Kardaşa. Cemal elini vurdu dalına, Kuvvet verdi, ayağına koluna. Alınan kuvvetle Rumları aldı, sattı. Sürdü Rumları denize kattı. Türkiye´nin kızlarını, namusunu düşman aldı, Düşman ordusuna ateş saldı. Şimdi Nurcular Ataya lânet okuyorlar, Yeniden halı, kilim örneği dokuyorlar. |
|
|
|
| Dede-baba Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | gezgin1881 (06.02.10) |
|
|
#29 |
|
Junior Member
|
Atatürk aslında ataist die biliorum ama herkes bişey söylüyor. Aslına bakılırsa ne olursa olsun adam gibi adammış ...
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to armanc For This Useful Post: | kanlıbey (16.02.10), KÜÇÜK MELEK (10.02.10) |
|
|
#30 |
|
Senior Member
|
Atatürkün Ataist olmadıgını düsünüyorum hayatına yasamına bakıldıgında ilerici çagdas bir din anlayısı sergiledigi ve buda alevilerle birlikte sünni aydın kardeslerimiz gibi oldugunu görürüz...
Bismişah Allah Allah Gerçege hüü
Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali Atam izindeyiz... Teslim abdal ocagından dede |
|
|
|
![]() |
| Tags: alevi, ataturk, miydi |
| Etiketler |
| alevi, ataturk, miydi |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|