30.01.13
|
|
Kıdemli Üye
Üye
Nereden: istanbul
Rep Puani : 80
|
Cevap: Tanrıya inanç geni bulundu
Redsefa Nickli Üyeden Alıntı
|
Canlar canı renk can,
olay 3 kör ve fil hikayesi gibi
Adamcağızın biri bir çalışma yapıyor. Çalışma yayın yapılmıyor, çalışmadan herhangi bir bilim insanı faydalanmıyor. adamcağız ikizlerle ilgili yaptığı bir çalışmada varyans analizi denen bir istatik yöntemi kullanıyor. İstatistiksel sonuçlarda şu; ikizlerin DNA sında toplam baz sayıları ( bunlar dört tanedir lise biyolojisinden hatırlarsınız adenin, timin, guanin, sitozin) inanma demiyelim yanlış olur, bağlanma bağlılık oranında %1 oranında bir farklılık buluyor. Bağlılıkları duyguları yüksek olanlarda adenin baz sayısının daha yüksek olduğu, bu yüksekliğinde VMAT'ı sentezleyen gendeki sayısının fazlalığından kaynaklandığını söylüyor. Alıyor bunu politik gruplar. İşte tanrısal inanç geni bulundu falan zırvaları. Kristal can (ki samimiyetine inandığım için karşılık yazdım) bunu alıntı olarak yayınladı. Ben de olayın bukadar basit olmadığını anlatmaya çalıştım.
Bu konuyla ilgili VMAT değilde, dopamini kontrol eden 9. kromozomdaki DBH geni, yada 20. kromozomdaki 334 frekanslı AVPR1 geni konu olsa (-ki bunlar aşkın ve yoğun duygusal bağın regülasyonunu kontrol ederler) destek olurdum. Olabilecek en saçma gene tanrısal inanç geni deyip yayınlarsan bende reddiye hakkımı kullanırım. konu bu.
Aşk-ı muhabbetle
|
Can, şimdi daha iyi anladım ne demek istediğinizi... Bilmediğim konu hakkında bişey diyemiycem ama genel olarak hücre hakkında sizin de dediğiniz gibi lise düzeyinde bilgim var ve o dört bazı biliyorum!
İsveç bilim adamları da bi bulgu ortaya atıp sonra yok o öyle değilmiş böyleymiş diyorlardı  insanları organize bir şekilde yönlendirme çabaları olarak görüyorum çoğu şeyi çünkü insanlar kendilerinin cahili ve herşeye inanıyorlar! Diye düşünüyorum.
Saygılarıma...
|
Sponsor Reklamlar
|
|
|
Alinti
|