![]() |
Alevi'lik Ana Forum Katagorisinde ve Anketler Forumunda Bulunan Alevi ve Sünni evliligine nasil bakiyorsunuz? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Alevi ve Sünni evliligine nasil bakiyorsunuz? Bakalım Yorumlar neler olcak...
|
![]() |
|||||||
| Anketler Alevi'lik le ilgili her konuda anketleri buradan takip edebilirs ve oylayamaya kayılabilirsiniz... |
| Anketimiz: Alevi ve Sünni evliligine nasil bakiyorsunuz? | |||
| asla olmaz |
|
7 | 24.14% |
| kisiye göre degisir |
|
11 | 37.93% |
| bir fikrim yok |
|
2 | 6.90% |
| tabiki neden olmasin |
|
9 | 31.03% |
| Katılımcı sayısı: 29. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Administrator
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
Alevi ve Sünni evliligine nasil bakiyorsunuz? Bakalım Yorumlar neler olcak
|
|
|
|
| Kıbrıslı Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | ayyil (27.10.09) |
|
|
#3 |
|
Junior Member
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
kişiye göre değişir .. aMa sanmıyorum sunni biri ile evleneceğimi onlar çok farklı ve ben özgürlüğümü kısıtlayamam ben sosyal bir insanım o benim yanıma yakışmaz ... arkadas veya Sevgili olunur aMa evlenilmez benim görüşüm budur arkadaşlar .. Saygılar
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
olmasa iyi olur ama gençler birbirini seviyorsa degil alevi sünlü yahudi arap olsa farketmiyor
|
|
|
|
| by_şadili Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | ayyil (27.10.09) |
|
|
#5 |
|
Moderatör
tabiki olur...laik ve evrenselleşmiş akla ve ruha sahip olduktan sonra ,hiç de bir sorun olmaz ..hatta daha mutlu olunur desek abartı kaçmaz...Çünkü farklılık ile huzuru yakalyanlar ,değişik halleri hep merak ile kalblerini tatmin eden bireyler ; ancak ve ancak boyle olagan dısı ve nadir halleri aşırı derecede severler, isterler...
Konu omergul tarafından (27.10.09 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| omergul Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | ayyil (27.10.09) |
|
|
#6 |
|
Junior Member
Evlilik olgusunun,mezhep dışı,dinler üstü olduğunu düşünüyorum.Sosyal olayların mezhepsel bir tanımı olmamalı.Ben sünni bir bayanla evli idim.Yaklaşık üç yıl sürdü.Mezhepsel farklılığımız asla sorun olmadı.Geçim sıkıntısının,ekonomik krizin,öğrenci harçlarının,kirli savaşların aleviliği sünniliği olur mu allahaşkınıza?
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to kemar For This Useful Post: | Kıbrıslı (28.10.09), tuncer yilmaz (10.06.10) |
|
|
#7 | |
|
Administrator
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
ne yaparsan yap bi yerde bı konuda ayrım oluyor ve anlaşamıyorsun bence olmaz
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
Öncelikle din konusunda aile hayatında belirleyici bir tutum sergilemeyen ve bunda samimi olan insanlar ise olur ama genelde olmamaktadır ilerde sorunlar cıkmaktadır alevi kızlar ailelerinde daha cok söz sahibi oldukları icin sünni bir erkekle evlendiklerinde zorlandıkları görülmüstür ama genelde sünni bir bayan alevi biriyle evlendiginde daha rahat ettigide gözlemlenmistir tabi eskiden bu yogundu simdi sünni arkadaslarımızdada aleviler arasında aile anlayısı acısından fark olmadıgını düsünüyorum artık en azından azaldıgını bu farkın
|
| gezgin1881 Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | ayyil (10.03.10) |
![]() |
| Etiketler |
| alevi, bakiyorsunuz, evliligine, nasil, nasil bakiyorsunuz?, sunni, sünni, sünni evliligine |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|