![]() |
Alevi'lik Ana Forum Katagorisinde ve Anketler Forumunda Bulunan Alevi Köylerinde Camilerin Olması Sizce Doğrumu ? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Evet Canlar Alevi Köylerinde Camilerin Olması Sizce Doğrumu ? lutfen anketi oylayip dusuncelerinizi bizimle paylasirmisiniz ... Benim fikrim Tabiki doğru değildir.Herkes kendi inandığı gibi yaşamalıdır.Alevilerinde kendi inançlarını yaşayabileceği ibadet yerleri olmalıdır.Orasıda cem evleridir.Ama şuda var bizlerde camilere saygı duyuyor ve orda ibadet yapanlarıda kilisede ibadet yapanıda allah rızası için yeterki ibadet yapıyorsa takdir ediyor allah rızasına yapılan ibadetlerinde hak katında kabul olmasını haktan temenni ediyoruz....
|
![]() |
|||||||
| Kayıt ol | Gazeteler | Arcade | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Anketler Alevi'lik le ilgili her konuda anketleri buradan takip edebilirs ve oylayamaya kayılabilirsiniz... |
| Anketimiz: Alevi Köylerinde Camilerin Olması Sizce Doğrumu ? | |||
| Evet Dogru |
|
0 | 0% |
| Kesinlikle Hayir |
|
8 | 72.73% |
| Farketmez |
|
3 | 27.27% |
| Katılımcı sayısı: 11. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Evet Canlar Alevi Köylerinde Camilerin Olması Sizce Doğrumu ?
lutfen anketi oylayip dusuncelerinizi bizimle paylasirmisiniz ... Benim fikrim Tabiki doğru değildir.Herkes kendi inandığı gibi yaşamalıdır.Alevilerinde kendi inançlarını yaşayabileceği ibadet yerleri olmalıdır.Orasıda cem evleridir.Ama şuda var bizlerde camilere saygı duyuyor ve orda ibadet yapanlarıda kilisede ibadet yapanıda allah rızası için yeterki ibadet yapıyorsa takdir ediyor allah rızasına yapılan ibadetlerinde hak katında kabul olmasını haktan temenni ediyoruz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
O döneme bakarsanız şehir merkezine yakın yerlerde yerleşim almış alevi köylerinde cami vardır....
Bir nevi baskın talan ve katliayamlardan bu şekilde kendilerini muhafaza etmişlerdir Alevi köylerinde camiye gelince ...........Cihan beni iyi tanırsın nasıl bir inanca sahip olduğumu iyi bilirsin ve bence gayet normal bir cami olması ben olsam kilise de yaparım budanın hekelinide dikerim Farkımız ozaman anlaşılır isteyen istediği yere girsin yakarışını ve ibadetini yapsın Farklı biri olduğunu söylersen gülerler ama farklı biri olduğunu hissettirirsen farklı biri derler ! ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
özel üye
|
Bence bu tür yerler arz talep meselesi olması gerekli, sen oraya istdiğinkadar cami yap gitmeyen olduktan sonra oraya ayırdığın bütçe tamami ile israftır, o yüzen tabiki de yapılmamalı diyorum ben... ................... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...] ""ÖNCE İNSAN"" ""YORUMUN BENİM İÇİN DEĞERLİ"" |
|
|
|
| ayyil Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | eso (25.12.09) |
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Yapılmasın bende Ayyıl koşup yapmadım zaten
![]() Ne yaparsanız yapın üstü açık olsun derim ben gizlimiz saklımız olmasın ![]() Kapısı camı olmasın herkes gire bilsin ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
özel üye
|
Yok can be sizin yorumunuza birşey demedim ben kendi fikrimi ekledim ... hani inanç bakımınndan ziyade yazık günah işlemeyen bir yer yapmaktansa hiç yapılmasın, bizim paralarımızla yapılıyor orası....
................... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...] Evvelki yıllarda Tokat-Zile-yalınyazı beldesinde böyle bir olayın içindeydim.tamamı alevi olan belde de cami yaptırma dernegi kuruluyor..duyarlı bazı insanlarımız sayesinde olay epeyce gündemdeydi..başaramadılar cami yapmayı tabii )acı bir gerçekki kendi insanlarımızdan da buna alet olanlar var.. |
|
|
|
| Cihan Tas Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | ayyil (24.12.09) |
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Kardesım hıc kımsenın kalbını kırmadan bır sey sorabılırmıyım hz alı camıde namaz kılmadımı camıde onceden olaylar oldu dıye gıdılmezmı dunyada alevılerden baska camıye gıtmeyen ben muslumanım dıyen bır topluluk varmı lutfen dusunun
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
özel üye
|
öncelikle aramıza hoş geldin can konu ile ilgili fikrini belirttikten sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin TIKLAYINIZ...] bu attığım linke bakarsan orada aradığın cevapları bulacağına inanıyorum iyi forumlar... ............. |
|
|
|
| ayyil Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | eso (25.12.09) |
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
ya neresi doğru olabilirki. sonucta kullanılmayacak olan caminin ne işi var köyde.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
yapılsa bile boşa olur nasılsa kullanılmayacak kimse gitmeyecek
bizim köye zamanında yapılmış devlet tarafından köyün girşinde zaten kimse kullanmıyor ![]() cem evimizde var çok şükür her haftasonu faaliyette yapılsa bile boşa bir çabadır "Ne Mutlu İnsanım Diyene!" Sanma SEMAH Boş Bir Dönüş Şeklidir İnsan Bedeninde Coşku Selidir Zannetme Gökkubbe Öyle Duruyor Gördüğün Kainat 'SEMAH' Dönüyor... Bırak MUNZUR özgür aksın; HASAN KEYF'ine baksın! |
|
|
|
| eso Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | ayyil (26.12.09) |
![]() |
| Tags: alevi, camilerin, dogrumu, koylerinde, olmasi, sizce |
| Etiketler |
| alevi, camilerin, dogrumu, dorumu, koylerinde, olmasi, sizce |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|