zeynepp18 Nickli Üyeden Alıntı
|
sünni ve istenmeyen gelin olarak neler yaşıcam ? ..
Biz birbirimizi seviyoruz.yaşayışlarımız arasında da bi fark yok.inancımızda ibademizde..
ama aileler karşı..
çevrem çok üzüleceğimi söylüyo.
ben neler yaşıcam?
hiç mi beni kabul etmicekler? aleviliği kabul etsem bile mi?
|
Birisi ortaya bir merhaba demeden laf atıp gitmiş diye bakıyorum yazdıklarınıza! Pek samimi bulmadım, en başından içinizde zehir var bu görülüyor,eğer aksi olsaydı derdiniz ki; "Benim sevgim herşeye rağmen onların sevgisini ve saygısını kazanmak üzerine" o zaman derdim ki gerçekten sevdiğiniz insanın ailesine karşı bir kabul gösteriyorsunuz,sevginiz var ama onların tepkisine istinaden sanki aynı tepkiyle gardınızı alır gibisiniz.
Ve "Ama aileler karşı" derken sanki sadece sevdiğiniz insanın ailesinden başka birde kendi ailenizinde karşı olduğunu anlatır gibisiniz. Eğer öyle değilse o zaman aileler karşı çoğulunu kullanarak bıraktığınız ip ucu ne anlama gelir sizce!!!
Eğer anlattığınız; dalga geçmek için ortaya bir yem atmak değilde ,gerçek ise(!) onların sizi kabul etmemesini gelip burada anlatmanız yerine gidip onları karşınıza alıp konuşmanız gerekirdi,açık sözlü olursanız sizi red etmeyeceklerdir ama bunu dile getirir iken kesinlikle samimiyetinizi ve içtenliğinizi devreye alın yoksa gizli öfkenizi çok iyi saklasanız da, karşınızdaki cahil bile olsa bunu enerjinizden duygu titreşiminizden hisseder ve anlam veremese de size yüreği ısınmaz,aklıyla onay vermez
Kısaca İkrarınız ne olursa olsun %100 olmalı ki kabulünüz %100 olsun. Ama ne kadar niyet o kadar geri dönüşüm. Bu iki taraflı devam eder ama birilerinin illede bu olumlu ikrarı başlatması gerekir yoksa sonsuza dek etki tepki bitmez
Bu sadece aleviler için geçerli değildir bu her mezhepten,kültürden,sınıftan,uyruktan,cinsten vs içinde geçerli