![]() |
Alevilik ve Aleviler /Ana Forum Katagorisinde ve Alevi Kültürü Forumunda Bulunan Kürt alevi olurmu Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Alıntı: gokkoz Nickli Üyeden Alıntı kürt alevi olmaz.daha doğrusu alevi'nin kürtü türkü olmaz.kürtçe bilen alevi vardır fakat kürt alevi değildir.bende biliyorum kürtçe ama kürt değilim türk'üm.şahsen bazı alevilerin kürtçeyi bilmesi ; bir zamanlar bizleri sürmediler mi , katliamlara maruz kalmadık mı işte o süreçte mecburi saklanmamız gerekmişti.bizlerde dört bir tarafa saklanmıştık ki o saklandığımız yerdeki insanların özelliklerini(örnek : Dilini ) taşıyamazsak bulabilirler bizi ve kürtçeyi bilmemizde oradan kalma.. peki alveviler nasıl kürtçe öğrenmiş düşündünmü?...
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevi Bektaşi Kültürü Yaşam Felsefesi |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
peki alveviler nasıl kürtçe öğrenmiş düşündünmü?
|
|
|
|
#12 |
|
Tecrübe...
|
Açıklamış zaten,
mecburi saklanmamız gerekmişti.Bizlerde dört bir tarafa saklanmıştık ki o saklandığımız yerdeki insanların özelliklerini(Örnek : Dilini ) taşıyamazsak bulabilirler bizi ve kürtçeyi bilmemizde oradan kalma.. İşte sana açıklama,sen ingilterede çalışmaya git,zamanla onların dilini öğrendiğini göreceksin ve hop diye bi gün konuşmaya başlıcaksın,ben gokkoz arkdaşımıza katılıyorum...Ama eklemek istediğim birşey daha var,sadece dillerini deyil,bir çok şeylerini öğrendiğimiz için aslımızdan uzaklaşanlarda var,işte bu yüzden Aleviler arasında bile hala ayrışma var...
|
| The Following 2 Users Say Thank You to FlussComp For This Useful Post: | esra.tutsak62 (4 Hafta önce), gokkoz (22.12.09) |
|
|
#13 | |
|
Junior Member
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Alıntı:
Biz birbirimize sahip çıkmazsak kim çıkacak ?Lütfen duyarlılık gösterelim bu konuya canlar..
|
|
| gokkoz Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | esra.tutsak62 (4 Hafta önce) |
|
|
#14 |
|
Junior Member
kürt alevisi oldugunu söyleyen kişiler var ama söyle annesi alevi ,babası kürt böyle bi karışımdan doguyor yoksa başka özünde var olan mı ?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Administrator
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
inanc ile irki karistirmayalim lutfen kurtluk bir irk tir turkluk gibi alevilik bir inancdir kurt alevi olurmu sorusuna tabiki olur
kurtlugun kokeni redusluge dayanmaktadir reduslukde islamdan onceki bir medeniyettir iyi arastirmadan okuyup bilmeden tartismayalim lutfen 950 yilinda cizre botan savasinda kurtler onune iki yol konuldu ezidi asireti direkmen daglara cekildi oteki kurt asireti islam oldular bunu tartismak istiyorsaniz kurt islami ile arap islamini tartisabiliriz ve ayriyeten kurt alevisi ile turk alevisi arasidaki farkida tartisabiliriz.... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Moderatör
aleviliğin ırkı yoktur ama bunu tartışmakta ne kadar doğru bilemiyorum
öncedende belirttiğim gibi beyaz hristiyan zenci hristiyan demek gibi birşey bu
"Ne Mutlu İnsanım Diyene!" Sanma SEMAH Boş Bir Dönüş Şeklidir İnsan Bedeninde Coşku Selidir Zannetme Gökkubbe Öyle Duruyor Gördüğün Kainat 'SEMAH' Dönüyor... Bırak MUNZUR özgür aksın; HASAN KEYF'ine baksın!
|
|
|
|
| eso Kullanıcısına Bu Mesaj İçin Teşekkür Edenler: | Dede-baba (10.01.10) |
|
|
#17 |
|
Junior Member
Bu siteye ilk yazımı buraya yazayım.Ben bir SİNEMİLLİ aşiretindenim.bunu biliyorum.Annem babam dedem nenem KÜRTÇE konuşur.Ben yarım yamalak konuşurum.çocuklarım kürtçeyi bilmiyor..şehirde büyümenin bedelidir..İster asimile deyin ister başka bişi..
Dedelerimize bizzat ben de sordum.HORASAN dediler.pek çok kişiylede görüştüm.Aslen horasandan gelmeyiz derler..Horasan türkmüdür ki köken türk olsun.geçmiş tarihi iyi bilmek gerek..Herkes bişiler söyler ve yazar.Önemli olan KENDİNİ NE OLARAK GÖRÜYORSUN. ben önce insan diyenlerdenim.RENGİ,DİLİ,İNANCI ÖNEMLİ DEGİL.. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to poyrazz For This Useful Post: |
|
|
#18 |
|
Moderatör
ALEVİLİK IRKLARIN YOLU DEĞİL KIRKLARIN YOLUDUR degerli canlar, Alevi kelimesi bir etnisitenin yada ırkın ismi değildir.. Alevi milleti diye bir millet yoktur. Alevilik bir İnançtır, kan ile kafa tası ile gen ile alakası yoktur. bu nedenle Kürt-Türk-arap-ermeni her çeşit milletten Alevi olabilir. Fakat Alevi Pirleri dedeleri Horasan kökenli 12 İmam neslindedir. Anadolu'nun yerli halkından değildir.. Bu nedenle Kürt , zaza, vb milletlerden Seyid nesli dede olamaz. Irkı kan bağı kafa tası bağlamında değilde Kültür yaşam biçimi olarak ele aldığımızda Alevilik Türk kültürü orjinli olmakla birlikte daha Sonra anadolu halklarının islamı algılayış ve yorumlayış biçimiyle harmanlanmıştır Horasan diyarından Anadoluya gelen birçok kavim Türk kökenlidir, Alevilerin çoğunluğunun Türk ve Türkmen oladuğu tezi buna dayanır. ve Doğrudur. Bunun dışında Anadlu'nun yerli halklarından birçok millet ise Alevi inancına geçmiştir.. ve Kürt- zaza- arap-ermeni vb etnik kökenden gelmelerine rağmen inançsal açıdan Alevi dir. Nasıl Rus,, Fransız, ingiliz aynı zamanda hıristiyan olabiliyorsa, ve Hırististiyan milleti diye bir millet yada etnik ırki bir ulus yoksa Alevilikte böyledir.
72 milleti bir bakanlarız ayırt etmeyiz hiçbir milleti diğerinden DEĞİL Mİ? Gel bana küfretme bak beni dinle Senin yüreğinde dert var değil mi? Dinledikten sonra vur hançerinle Ölülere bir yurt var değil mi? Değil mi? Değil mi? Böyle değil mi? Savcı, Hakim, Paşa, Vali insandır Hamal, İşçi, Memur, Çifçi insandır Tabiat sırrının da dili insandır Sanki görülmeyen erk var değil mi? Değil mi? Değil mi? Söyle değil mi? Kapitalist, sosyalist, komünist inan İnsandan başkası yalandır yalan Doğarken var mıydı gavur-müslüman? Ayırt sende gavur-müslim-Kürt var değil mi? Değil mi? Değil mi? Öyle değil mi? Avrupa, İspanyol yurdun eseri Müslüman değilse hiçbir serseri O'nu sen mi yaptın beri gel beri Sanki sende mühürlü kart var değil mi? Değil mi? Değil mi? Söyle değil mi? Bilmem ne imiş bu Alevi-Sünni Bana vız geliyor perili cinli Madem ki kardeşiz gel gelme kinli Yumuşağın sonunda sert var değil mi? Değil mi? Değil mi? Böyle değil mi? Mezhepsel kavgalar bundan değil mi? Mahzuni Şerif'im bitsin ayrımlar Savaşta, kavgada ölmesin canlar Barış gelsin tüm birleşsin insanlar Ayrımlar ırklar, sınırlar var değil mi Değil mi? Değil mi? Böyle değil mi Silahlar, bombalar bundan değil mi Aşık Mahzuni Şerif Konu Dede-baba tarafından (11.01.10 Saat 11:39 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Dede-baba For This Useful Post: |
|
|
#19 |
|
Administrator
Tesekurler Dede Baba konuya aciklik getirmissin umarim Forumda yazilan yazilar okunur ...
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Konular okunuyor ancak bana göre bir çok üye bazı şeyleri bilmeden araştırmadan yazıyor ancak herkes daha duyarlı olsun yazılan her konu bizim içindir.
bilgi paylaşınca ğüzeldir. herkese iyi forumlar..............
|
![]() |
| Etiketler |
| alevi, kurt, kürt, kürt alevi olurmu, olurmu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|