Merhaba Sevgili canlar Piryolu.com gecmisi Alevi.org dayanmaktadir. gecmiste Alevi.org da yoneticilik yaparken Site sahibinin vurdum duymaz pervasiz hareketleri yuzunden bu siteyi acmayi uygun gorduk..
Alevi.org sohbet odasinda yoneticilik yapiyorduk sozum ona bekcilik yapiyorduk tek bir admin sifresi vardi. SELTICTR onunla 8 arkadas gece gunduz sitede bekcilik yapiyorduk alevi baci ve kardeslerimize laf atan rezil kisileri siten atiyorduk.. Site sahibinin almanyada olmasi ona ulasma imkanimizi dahada kisitliyordu.
Alevi.org gunde 200 e yakin sohbet odasinda online olan bir siteydi siteyi ayakda tutan kisilerin talepleri gormezden gelince Bir toplanti yapip neler yapicagimiza karar verdik; uzamanlar Seyfi Abi, Umit aksahin,sevgili kardesim Bilal,ALi ,ismail,
AYYIL ,
Tuncer Yilmaz, bir site kurma onerisi sundular. ilk etapda hayir dedi cogunluk daha sonra sitedeki kufurlesmeler ve kavgalar nedeniyle herkes bu fikre evet dedi..
Uzamanlar starbilgi.com yoneticisiydim arkadasim
MURAT UNAL ile birlikle bilgisayar, interaktif projeler ve guncel haberler oyun vs gibi etkinliklerimizin oldugu genis kamsamli bir platforum kuruculariydik..
Kod nedir html nedir php nedir bilmezdim.. Interneti eve yeni baglamisdim. asker arkadasim Can dostum murat a ben bir alevi sitesi kurmak istiyorum. ne yapilir ne edilir bilmiyorum bana bu konuda yardimci olurmusun dedim, tabiki seve seve dedi. Zaten adam deli gibi siteler yapiyordu.
Hersey tamamdi ama Site adi ne olucakdi.Domain belirlememiz gerekiyordu;
birgun ruyamda biri bana piryolu dedi sabah uyandigimda ilk isim Piryolu.com alan adini satin almak oldu.
arkadaslar aralarinda site ismini bulmaya calisrken onlara site isminin Piryolu.com olurmu dedim kesin almislardir cihan dediler hayir ben aldim bile sevincle siteyi kurduk. Xai ilk tepkisi iyi domain bulmusun cihan dedi . kopyala yapistir oraya bak buraya bak bu olsun suda olsun..
MURAT in kafasini sisiriyorduk gel zaman git zaman site bitti..
Calismalara basladik ilk sitemiz SMF idi Cok kapsamli bir site yaptik baya bir katilim oldu . Zaman icinde Murat Bana artik cihan sen siteyi tek basina idare edersin gerisi sana kalmis dedi.
Zaman icinde kendimide Gelistirdim Kod ve eklentiler yazmaya ve siteyi ayakta tutmaya calisdim. En son surecte Sitemiz vbulletin e gecis yaptik
Bu Sitenin Olusumunda Cok emegi gecen canlar vardir Murat Unal basta olmak uzerebu Sitenin olusumunda herdaim yanimizda olan butun arkdaslarima Cani gonulden tesekur ederim.
Gelelim gecmisden bu gune kapanan alevi sitelerine..
ilk olarak
Kizilbasforum ele alalim cok genis kapsamli ve iyi bir alevi forumuydu Neden kapandigi ve kapatildigi hala belirsizligini koruyor..
Alevileriz.biz gecen gunlerde alevilerizbiz kapanmasi Alevi camiasini baya bir uzdu. Kizilbasforumda oldugu gibi alevileriz.biz kapanmasida baya bir ilginctir. Acaba bir siyasi baskimi var yoksa baska bir faktormu..
MerdanAleviler.com bu site ilk zamanlar baya iyi durumdaydi. suan Site kapali .Site sahibide tekrar siteyi acmamasida dusundurucu acikcasi...
alevicanlar.org baya kapsamli bir alevi platforumu Hesap durduulmus Ya lisansiz vbulletin kullanimindan yada baska bir faktor olabilir sonuc olarak yine kapanan bir alevi forumu..
seheryeli.com cok guzel bir alevi forumudu en son hacklenmisdi simdi domain bosda kapanip giden bir alevi forumu daha..
ali
sevilmezmi.com bu sitede baya uyesi olan bir site idi bir kac kez hacklenmisdi MP3 paylasimi yaptigi icin MUYAP tarafindan domain dondurulmus olabilir..
Ayrica kapanan alevi forumlarinin Cogu Lisansiz ve bilisim suclari nedeniyle kapanmistir..
nedir bu bilisim suclari hack ve mp3 paylasimi gibi konulari sitelerinde bulundurmalari kullanici ve ziyaretcilerin bilgisayarlarina zarar vericek paylasimlari sitelerinde bulundurmalari nedeniyle ya domainleri donduruldu. yada site kapatildi..
Makale ve yazi sahsima aittir...